Menu
Bosz: ‘Veel kansen gecreëerd én veel gescoord’

Bosz: ‘Veel kansen gecreëerd én veel gescoord’

Peter Bosz was na afloop van Ajax – NEC zeer te spreken over zowel de uitvoering van het Ajax-spel als het eindresultaat. De Amsterdammers trakteerden de fans zondag ook op menige oogstrelende aanval en lieten de ArenA ook liefst vijf keer juichen: 5-0.

,,We hebben een goede wedstrijd gespeeld, ook al begonnen we niet eens zo sterk’’, begon Bosz zijn terugblik in de perszaal van de Amsterdam ArenA. De trainer verwees naar kleine slordigheden, waardoor NEC in de openingsfase zowaar wat gevaar kon stichten. ,,Dat mag natuurlijk nooit gebeuren’’, analyseerde Bosz de Nijmeegse plaagstootjes. Écht gevaarlijk werden de Nijmegenaren nooit, vooral ook niet omdat Ajax zichzelf al snel herstelde. Wat volgde was eenrichtingverkeer op het doel van NEC-keeper Joris Delle. Ajax’ nieuwste goudhaantje Kasper Dolberg bezorgde zijn club nog voor rust hoogstpersoonlijk een 3-0-voorsprong. De Deen maakte opnieuw veel indruk. NEC was nog voor de pauze murw gespeeld. Na de pauze scoorden ook Bertrand Traoré en Lasse Schöne.

H A T T R I C K! ⚽⚽⚽🇩🇰 #ajanec pic.twitter.com/ONw0bWfmzk

— AFC Ajax (@AFCAjax) 20 november 2016

Genadeloos
Bosz was naast de vijf goals vooral te spreken over de uitvoering. De Ajacieden speelden tegen NEC  het voetbal dat de oefenmeester zijn spelers wil zien spelen. Ajax zette de tegenstander vrijwel onafgebroken onder druk en sloeg zelf meermaals genadeloos toe. ,,Met onze manier van spelen, willen we de bal zo snel mogelijk terugveroveren’’, legde Bosz uit. ,,Dat was vandaag uitstekend verzorgd. Bij balverlies doken er steeds twee of drie man van ons op. We haalden de bal telkens snel terug. Het lukte NEC daardoor ook niet om te counteren.’’  

Bosz: 'Het beste vandaag was dat we de bal heel snel veroverden. Wil je aanvallend spelen, dan moet je de bal hebben.' #ajanec

— AFC Ajax (@AFCAjax) 20 november 2016

Ajax toonde vorm en schotvaardigheid aan de vooravond van het Europa League-treffen met Panathinaikos. Het naderende treffen met de Grieken zorgde er wellicht voor dat de Ajacieden niet verder doordrukten bij de 5-0-voorsprong. Alle Ajax-wissels (Lasse Schöne, Vaclav Cerny en Daley Sinkgraven haalden het einde niet) werden met kleine pijntjes uit voorzorg gewisseld. Bosz: ,,We hebben het gaspedaal niet verder ingedrukt, anders hadden we misschien nog vaker gescoord.’’ De prima overwinning werd met gejuich begroet door de Ajax-fans. Het publiek had hoor- en zichtbaar genoten van de (tijdelijke) nieuwe koploper van de Eredivisie. ,,En als de mensen hebben genoten, ben ik daar ook blij mee’’, besloot Bosz.

Tickets Ajax – Panathinaikos
Ajax – Panathinaikos begint donderdag om 19:00 uur in de Amsterdam ArenA. Bestel je tickets via onderstaande button.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
Tickets Ajax - Panathinaikos