Menu
Bosz: 'We gaan er bovenop klappen'

Bosz: 'We gaan er bovenop klappen'

Peter Bosz wil dat Ajax woensdagavond scherp aan de aftrap verschijnt tegen PAOK. ,,We moeten vanaf het begin direct gefocust en geconcentreerd zijn", vertelde de trainer op de persconferentie, daags voor het duel. ,,Ik hou er rekening mee dat zij heel fanatiek gaan beginnen. Wij moeten er dus ook bovenop klappen. Dat gaan we zeker doen, want het past bij onze speelstijl.”

Bosz stipte tijdens zijn perspraatje nogmaals het belang van de terugwedstrijd tegen PAOK aan. Na het 1-1 gelijkspel in Amsterdam moet Ajax tijdens de return in de derde voorronde van de UEFA Champions League in ieder geval scoren in Griekenland. ,,Voor Ajax is het een ontzettend belangrijke wedstrijd. Het is van groot belang om door te gaan.” Hoewel de druk groot is, kijkt Bosz ook erg uit naar het duel in het uitverkochte Toumbastadion. ,,Natuurlijk is het spannend en staat er veel op het spel, maar dat vind ik juist mooi aan mijn vak.”

Bosz: 'Het gaat morgen om het resultaat, dus als het net als in 2010 opnieuw 3-3 wordt, dan zou ik ervoor tekenen' #UCL #paoaja

— AFC Ajax (@AFCAjax) 2 augustus 2016

Ervaring
De Griekse pers vroeg Bosz nadrukkelijk naar de lage, gemiddelde leeftijd van zijn ploeg. De coach vindt niet dat Ajax ervaring tekort komt. ,,Er is een verschil tussen jonge spelers en onervaren spelers. Veel van onze jonge jongens hebben, op een uitzondering zoals Kasper Dolberg na, behoorlijk wat ervaring in de benen. Ja, in leeftijd zijn ze jong. Maar in het spelen van dit soort belangrijke wedstrijden valt dat wel mee."

Peter Bosz en Joël tijdens de persconferentie voorafgaand aan de training.
Peter Bosz en Joël tijdens de persconferentie voorafgaand aan de training.
Peter Bosz hoopt zich woensdag met Ajax voor de play-offs van de Champions League te plaatsen.
Peter Bosz hoopt zich woensdag met Ajax voor de play-offs van de Champions League te plaatsen.
Joël Veltman weet wat hem en zijn teamgenoten in Griekenland te doen staat.
Joël Veltman weet wat hem en zijn teamgenoten in Griekenland te doen staat.

Amin Younes bleef vanwege liesklachten achter in Amsterdam. Bosz hoopt zondag bij de start van de competitie wel weer over de Duitser te kunnen beschikken. ,,Deze wedstrijd kwam te vroeg en was voor Amin onmogelijk om te halen. Donderdag als we terugkomen in Amsterdam gaan we kijken hoe het met Amin is en of hij Sparta kan halen. Maar zijn blessure zal geen weken duren.”

Gudelj en Bazoer
Vorige week ontbraken Nemanja Gudelj en Riechedly Bazoer. Beide middenvelders zouden woensdagavond weer hun opwachting kunnen gaan maken. ,,Nemanja kan sowieso spelen. Hij zat natuurlijk vorige week een schorsing uit", stelde Bosz, die in het midden liet of de Serviër daadwerkelijk ook gaat starten. ,,Van Bazoer gaan we de laatste training aankijken en dan bepalen of hij fit genoeg is."

Ziggo Sport
PAOK - Ajax begint woensdag om 20:30 uur Nederlandse tijd. Het duel in de derde voorronde van de Champions League wordt live uitgezonden door Ziggo Sport.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst