Menu
'Botsing van twee filosofieën'

'Botsing van twee filosofieën'

Aan het begin van de middag kwamen trainer Frank de Boer en Ryan Babel tussen de grote rode gordijnen door de perskamer binnen voor hun voorbeschouwing op het Champions Leagueduel van woensdagavond met Manchester City. De Boer sprak over de verschillende filosofieën van beide clubs en dat er een goed resultaat moet worden geboekt wil Ajax nog iets betekenen in Europa.

De belangen vooraf zijn duidelijk voor Ajax dat Europees gezien nog geen punt haalde dit seizoen. Ook voor Manchester City is het 'do or die' aangezien de Engelsen tot dusver slechts één punt wisten te vergaren in poule D. ,,Wil je nog iets betekenen in de Champions League - of kans maken op de Europa League - dan moeten we deze wedstrijd tot een goed einde brengen”, sprak Frank de Boer voor een goed gevulde perszaal. ,,Het geloof is er. Tegen Real Madrid speelden we slecht, ver onder ons kunnen. Tegen Borussia Dortmund deden we het wel goed en met wat geluk hadden we daar kunnen winnen. Hopelijk kunnen we tegen City laten zien welke kwaliteiten we hebben. Wij hebben er vertrouwen in dat het veel en veel beter kan dan wat we lieten zien tegen Madrid.”

Door de bank genomen ligt het Engelse voetbal Nederlandse ploegen goed. Verwacht De Boer dat Ajax tegen City net zo’n goede wedstrijd op de mat kan leggen als vorig jaar tegen City’s stadsgenoot United? ,,Hoewel City natuurlijk een heel internationale ploeg heeft, denk ik dat we ook tegen City ruimte krijgen. We zullen echter ook dit duel weer zorgvuldig moeten zijn in balbezit, want ook zij zijn snel in de omschakeling. Maar ik denk dat we wel aan voetballen kunnen toekomen.”

De persconferentie werd druk bezocht door Engelse en Nederlandse media. De persconferentie werd druk bezocht door Engelse en Nederlandse media.

De ervaring van Ryan Babel, die onder andere in de Premier League heeft gespeeld, zal ook woensdagavond een welkome bijdrage zijn in het jonge team. Dat beseft de spits zelf ook. ,,Het is duidelijk dat ik de ervaring heb en als ik daarmee een steentje kan bijdragen zal ik dat doen. Het duel met Manchester City zal fysiek zijn, moeilijk voor ons. Het is een goede ploeg en in de jaren dat ik weg ben uit Engeland, hebben ze stappen gemaakt.”

Met Manchester City en Ajax tegenover elkaar op het veld staan er ook twee verschillende denkwijzen recht tegenover elkaar. City spendeerde honderden miljoenen om dit team bij elkaar te krijgen. ,,Tsja, is dat oneerlijk?”, herhaalde De Boer de vraag. ,,Ze doen niets illegaals, denk ik. Maar de waarde van hun voorhoede, is ons hele budget. Daardoor moeten wij inventief en creatief zijn en ligt de nadruk bij ons op de jeugdopleiding. Daar houd ik ook meer van, dan een team bij elkaar kopen. We hebben een heel andere filosofie dan City.”

Door de koopwoede van de Engelsen, kan trainer Roberto Mancini elk type spits inzetten die hij wenst en ze zijn allemaal goed tot zeer goed. ,,Ze hebben allemaal bewezen dat ze kwaliteit hebben", antwoordde De Boer op de vraag of het uitmaakt wie door Mancini wordt ingezet. ,,Als liefhebber zie ik zelf het liefst Aguero. Hij is snel op de eerste meters en slim. Want hoewel hij niet groot is, gebruikt hij zijn lichaam goed. Daarnaast kan hij goed koppen. Hij is dus allround.”

Bij Ajax zal Ryan Babel, als hij speelt, een van de belangrijkste pionnen voor het Engelse doel zijn. Met zijn verleden bij Liverpool neemt hij enige Premier League-kennis mee naar de wedstrijd. ,,We zullen de bal telkens direct moeten overspelen en veel moeten bewegen. Dan hebben we een goede kans tegen Manchester City”, besloot de Ajacied.

Ajax - Manchester City begint woensdagavond om 20:45 uur in de Amsterdam ArenA. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Via onderstaande link vind je alle informatie over de kaartverkoop.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Kaartverkoop Ajax - Manchester City

,,Het geloof is er", zei Frank de Boer over zijn team. ,,Het geloof is er", zei Frank de Boer over zijn team.