Menu

Boukhari baalt van gedwongen rust

De transfer van Nourdin Boukhari van Sparta naar Ajax is erg snel gegaan. Hoe ervaart de nieuweling in de Ajax-selectie zijn overgang en vooral het trainingskamp. Met Ajax.nl is Boukhari bereid elke dag zijn bevindingen te delen.

De eerste indrukken van de Rotterdammer over Ajax zijn positief. Na aankomst in het hotel stonden sandwiches klaar voor de heren, waarna iedereen naar zijn kamer ging om te rusten. De kamergenoot van Boukhari heet Aron Winter. ,,Het maakt in principe niet zoveel uit met wie je de kamer deelt, maar het is wel fijn dat Aron Winter mijn eerste kamergenoot is. Ik heb vorig seizoen een jaar met hem gevoetbald en ik kan het prima met hem vinden. Wij kennen elkaar dus al redelijk goed. Hij vangt me een beetje op bij Ajax, vertelt hoe dingen in zijn werk gaan en praat me bij over wie en hoe iedereen is. Dan, weet ik een beetje, hoe ik met de verschillende jongens om moet gaan. Dat is prettig”, legt Boukhari uit.

Tijdens het eerste etmaal bij Ajax heeft de aanvaller al veelvuldig met zijn oude teamgenoten gesproken en gaan de moeilijkheden van zijn oude club hem aan het hart. ,,De meesten spelers van Sparta heb ik denk ik wel aan de telefoon gehad. Ze vinden het allemaal prachtig voor me. Behalve oud-collega´s zijn het ook vrienden. Ik leef wel met iedereen mee nu de club het moeilijk heeft, ik hoop van harte dat Sparta de licentie krijgt,” vertelde een bezorgde Boukhari.

Om halfzes moesten de Ajacieden verzamelen in de lobby om met de bus naar het trainingsveld te gaan. Voor Boukhari was zijn eerste training anders dan hij had gehoopt. Wegens een hamstringblessure die hij vorige week tijdens een trainingskamp met Sparta opliep, moet hij het rustig aan doen. Boukhari: ,,Tja, ik heb niet zo´n goed gevoel bij trainingskampen! Zo ben ik het ene moment met Sparta in Zeeland en twee dagen na terugkomst van dat kamp ben ik met Ajax in Schotland. Ik baal ervan dat ik niet met de groep mee mag doen. Ik wil me graag bewijzen en hard werken. Nu moet ik eerst 100% fit worden. Ik heb twintig minuten gelopen, het was dus een korte training voor mij.”

Wat Boukhari tot nu toe met de Ajacieden heeft meegemaakt is eigenlijk niet anders dan hij had verwacht. ,,Het is een hele goede spelersgroep, de kwaliteit is erg hoog. Daarnaast is het leuk; iedereen lacht met elkaar. Het enige verschil met Sparta is eigenlijk dat je bij Ajax niet zelf de trainingsspullen het veld hoeft op te dragen. Dat wordt voor je gedaan. Het hoort gewoon bij een topclub. Alles wordt voor ons gedaan, zodat we ons alleen maar aan voetbal kunnen denken. Ik hoef niet erg om te schakelen, want verder zie ik tot nu toe weinig verschillen.”

Qua voetbal is er natuurlijk wel een verschil, ziet Boukhari. ,,Ik heb zelf nog niet mee kunnen doen, maar ik heb gezien dat het hier veel sneller gaat. Er worden minder ziekenhuisballen gegeven, alle ballen worden in een keer doorgespeeld. Dat is precies zoals ik het ook wil”, verklaart de Ajacied.