Menu

Boukhari blij met kans

De dag na de eerste overwinning in de Holland Casino Eredivisie, kwamen slechts vijf Ajacieden naar buiten voor een training. Victor Sikora en Nicolae Mitea kregen een hersteltraining voorgeschoteld. Maxwell, Anthony Obodai en Nourdin Boukhari hoefden slechts de spieren wat los te maken na de competitiestart. De laatste keek met enige verbazing terug op een voor hem wat rare week.

,,Het was een wat vreemde week, ja", beaamt Boukhari. ,,Ik kreeg pas donderdag te horen dat ik met het eerste mee moest trainen. Ik had gehoord dat er wat problemen waren op de linkervelugel vanwege een schorsing en een blessure. Koeman vertelde dat hij niet van het systeem met vleugelspitsen wilde afwijken en dat hij mij daarom nodig had. En zaterdag werd duidelijk dat ik ook nog eens in de basis zou staan."

Boukhari, die vorig seizoen was verhuurd aan NAC Breda, had aan het begin van dit seizoen in een gesprek met Ronald Koeman en Louis van Gaal te verstaan gekregen dat hij met Jong Ajax zou trainen en dat hij van daar naar een nieuwe club mocht zoeken. Zo ver is het tot nu toe dus niet gekomen. ,,Van Jong Ajax in een keer in de basis van Ajax 1, het kan niet beter", grijnst de lange linksbuiten. ,,Dat was een lekker gevoel, en de wedstrijd zondag ging ook uitstekend. Ik hoop dat ik deze lijn kan doortrekken."

Naar aanleiding van het sterke optreden van de Marokkaanse Nederlander en het feit dat hij nog geen beroep kan doen op de twee andere linksbuitens, besloot Koeman Boukhari voorlopig bij de A-selectie te houden. ,,We zien wel wat er gaat gebeuren", zei Boukhari nuchter. ,,Als de trainer me nodig heeft, sta ik er. En nu ik een kans krijg ga ik daar natuurlijk driehonderd procent voor."

Volgens de aanvaller was zijn spel tegen FC Twente geen toevalstreffer. ,,Ik heb bij NAC veel wedstrijden gespeeld en dat is natuurlijk goed voor mijn ontwikkeling. We begonnen matig aan het seizoen, maar uiteindelijk hebben we een goed jaar gedraaid." Boukhari zal er nu alles aan doen om bij de A-selectie van Ajax te blijven. ,,Ik moet afwachten wat er allemaal gaat gebeuren, ik heb afgelopen week meegemaakt dat het raar kan lopen. De ene dag train je bij Jong Ajax en de andere speel je een goede wedstrijd met het eerste. Dat is voetbal."

Terwijl Boukhari de wedstrijd nog eens doorneemt met Anthony Obodai, moeten Sikora en Mitea flink aan de bak. Het duo, dat herstellende is van blessures, krijgt van René Wormhoudt een aantal oefeningen voor de kiezen die een flinke portie energie vergen. Na over hekjes gesprongen te hebben, moeten de spelers in hoog tempo een aantal ballen in het doel schieten. Maar aan de verrichte arbeid te zien, zijn de twee bijna zover om weer met de groepstraining mee te kunnen doen. Hoewel er van een groepstraining deze week voorlopig niet veel terecht zal komen. Het overgrote deel van de selectie bivakkert momenteel elders in verband met verschillende interlands.

Maxwell, die eigenlijk ook al van het veld mag, is voortdurend in gesprek met Ruud Krol. Tussen het praten door bekijken zij de verrichtingen van Sikora en Mitea, die aan een nieuw rondje springen en afronden moeten beginnen.