Menu

Boukhari brengt NAC zege

Nourdin Boukhari hielp NAC dit weekeinde aan een 1-2 overwinning bij FC Utrecht. De verhuurde Ajacied scoorde zeven minuten voor tijd de winnende treffer. De verrichtingen van de overige verhuurde Ajacieden in de Holland Casino Eredivisie lees je hier.

De eerste Ajacied die afgelopen weekeinde in actie kwam was Ruud Kras. De Volendammer speelde met de plaatselijke FC in Kerkrade tegen Roda JC. Kras speelde de hele wedstrijd en moest toezien dat een treffer van Cristiano, na precies een uur spelen, genoeg was voor de zege van de Limburgers.

Bij NEC moest Youssouf Hersi het doen met een invalbeurt van slechts tien minuten. Zijn team had toen al een 0-1 voorsprong bij FC Zwolle volledig uit handen gegeven. De komst van Hersi kon een nederlaag niet afwenden.

De meest blije Ajacied van deze speelronde zal - na Julien Escudé uiteraard - Richard Knopper zijn. De aan SC Heerenveen verhuurde middenvelder was niet fit genoeg om tegen PSV te starten, maar speelde wel de spectaculaire tweede helft. Heerenveen was in de blessuretijd van de eerste helft op achterstand gekomen, egaliseerde echter middels een treffer van oud-stagiair van Ajax Mika Väyrynen en na rust deed Knopper hetzelfde. PSV scoorde 1-2, Knopper 2-2 en Hansson bracht Heerenveen drie minuten voor tijd de volle winst.

Ook Pius Ikedia moest genoegen nemen met 45 minuten speeltijd. De Nigeriaanse Ajacied kwam tegen AZ in Alkmaar in de tweede helft binnen de lijnen. Hij kon niet voorkomen dat RBC Roosendaal naast de punten greep. AZ was met 2-1 te sterk.

Nourdin Boukhari en Stefano Seedorf speelden de hele wedstrijd bij NAC in en tegen Utrecht. Nadat de thuisploeg op voorsprong was gekomen, schoot Vos NAC langszij. In de slotfase produceerde Boukhari, die eerder in het duel fraaie mogelijkheden had gekregen op een treffer, de winnende 1-2. Seedorf werd door scheidsrechter Braamhaar getrakteerd op geel, terwijl Hans van de Haar al na 31 minuten met zijn tweede gele kaart het veld verliet. De oud-jeugdspeler van Ajax had Utrecht wel op voorsprong gezet, maar moet nu het duel tegen Ajax komende zondag missen.