Menu
Boukhari en Maduro nog twijfelgevallen voor bekerfinale

Boukhari en Maduro nog twijfelgevallen voor bekerfinale

Het is nog niet bekend of Nourdin Boukhari en Hedwiges Maduro aanstaande zondag in de Gatorade Cupfinale kunnen spelen. Voor Maduro die kampt met een beschadiging aan zijn rechterenkelband is er enige hoop, maar waarschijnlijk komt de wedstrijd te vroeg voor de middenvelder die overigens wel snel herstelt. De rode kaart van Nourdin Boukhari in het duel tegen FC Groningen in de play-offs geldt volgens de reglementen ook voor het bekertoernooi. Dat werd donderdag 4 mei bekend op de persconferentie van de Gatorade Cupfinale in Zeist.

De KNVB zal Boukhari een schikkingsvoorstel doen dat hij kan accepteren of afwijzen. Mocht Ajax dit voorstel afwijzen, dan zal er nog voor zondag van de tuchtcommissie uitsluitsel komen of Boukhari kan meespelen.

PSV-coach Guus Hiddink beschikt wel over een fitte selectie. ,,Koné heeft veel last van zijn enkel gehad, maar hij is waarschijnlijk op tijd fit”, aldus Hiddink. PSV heeft de afgelopen weken geen wedstrijden meer gespeeld. De trainer van de Eindhovenaren noemde het niet ideaal dat PSV sinds 16 april geen officiële wedstrijd meer heeft gespeeld. ,,Dat breekt toch ons ritme. Na een titel breekt er sowieso iets, dan ga je anders trainen. Dat is gewoon zo. Daarom moet je zo'n finale denk ik voor de play-offs spelen. Dan kan de kampioen daarna lekker een lucratieve wereldreis maken.''

Hoewel Danny Blind zich op zich wel kon vinden in deze gedachtengang, benadrukte de Ajax-trainer dat er meestal pas achteraf kan worden bepaald welke ploeg profijt heeft van een ander ritme in de speelschema's. De scherpte die Ajax zondag zal moeten hebben, zal in ieder geval groter moeten zijn dan tegen FC Groningen. Blind: ,,Niet tachtig procent, maar de volle honderd procent zal nodig moeten zijn om PSV te verslaan. Ze hebben namelijk een aantal spelers, zoals Cocu, Farfán en Koné, die een wedstrijd kunnen beslissen.''

De coach kan inmiddels wel weer beschikken over Steven Pienaar, die zijn schorsing erop heeft zitten. De ervaring van de Zuid-Afrikaan kan Ajax goed van pas komen. ,,Daar ligt ook de klasse van PSV. Ze hebben een heel ervaren ploeg, die ook als ze uit vorm zijn zakelijk en realistisch kunnen spelen”, analyseerde Blind, die de eerste echte prijs van dit seizoen absoluut naar Amsterdam wil meenemen. ,,Het is een prachtig affiche en tevens voor ons de laatste kans om een prijs binnen te halen.”