Menu

Boukhari grote man bij NAC

Nourdin Boukhari was zaterdag de gevierde man bij NAC. De Ajacied scoorde tegen FC Zwolle eenmaal en gaf bij de overige twee doelpunten de beslissende pass. Hier volgt een overzicht van de prestaties van de verhuurde Ajacieden in de Nederlandse competities.

Youssouf Hersi won vrijdagavond al met NEC de uitwedstrijd bij FC Twente. Nadat in de media al diverse keren was geschreven over de matige tweede helften die de ploeg van oud-Ajacied Johan Neeskes speelde, scoorde NEC na rust vier keer. Hersi speelde de hele wedstrijd, maar schreef geen van de vijf doelpunten op zijn naam. NEC won met 2-5.

Nourdin Boukhari en Stefano Seedorf waren op dreef bij NAC dat het in Breda tegen FC Zwolle opnam. Boukhari bereidde in de achttiende minuut de treffer van Boussaboun voor, scoorde vier minuten later zelf op aangeven van Seedorf en was in de tweede helft verantwoordelijk voor de assist waaruit Diba de wedstrijd besliste, 3-1.

Pius Ikedia had een paar kilometer verderop ook succes. De aan RBC verhuurde Ajacied zette in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen na zeven minuten al goed voor op Sammi Youssouf die het enige doelpunt van de avond maakte. Ikedia werd een minuut voor tijd gewisseld.

Richard Knopper speelde bij SC Heerenveen de hele wedstrijd. Nadat de Friezen een goede reeks hadden neergezet, verzuimden ze tegen Volendam de vele - riante - kansen in goals om te zetten. Dankzij een goal van oud-Ajacied Gerald Sibon kwam Heerenveen op voorsprong en pas in de slotfase, nadat het team van de andere verhuurde Ajacied Ruud Kras gelijk was gekomen, schoot Jesper Hakanson de thuisploeg naar winst, 2-1. Knopper was in de 78ste minuut gewisseld.

Cedric van der Gun beleefde een slechte middag. Hij verloor met ADO Den Haag met 1-0 bij Vitesse en kreeg ook nog een gele kaart.

Sparta, met Kiran Bechan in de basis, kwam tegen FC Dordrecht voor de tweede keer dit seizoen niet tot winst. Nadat de ploeg eerder dit seizoen al verloor van de streekgenoot, werd in Dordrecht met 0-0 gelijkgespeeld. Bechan speelde de hele wedstrijd. Sparta zakt door het gelijkspel naar de vijfde plaats.