Menu

Boukhari: 'Het veld ligt mij wel'

Ontspannen trainde Nourdin Boukhari maandagochtend met zijn collega's. Na de winst op NAC de dag ervoor werd er gelachen, trucjes gedaan en stonden de gezichten van de Ajacieden vrolijk, vooral die van de matchwinnaar.

De Ajacieden die gisteren tegen NAC het grootste gedeelte van de wedstrijd speelden mochten, na wat loopvormen, een partijtje voetvolley spelen. De jarige René Wormhoudt was de scheidsrechter en moest af en toe een moeilijke beslissing nemen. Zoals toen de bal na een prachtige omhaal van Boukhari aan de overkant van het net op de lijn stuitte. Of kwam de bal net naast de lijn terecht? De Ajacieden speelden door, Nigel de Jong werkte de bal over het net met een mooi hakje, Charisteas kopte terug, Rosales retourneerde de bal met een hakje, weer kwam de bal terug en nu was er echter geen twijfel, de bal was uit. Beide teams belaagden de scheidsrechter om het punt toegewezen te krijgen, want die bal van Boukhari was toch al uit? Het team van de Marokkaan vond natuurlijk van niet en claimde eveneens het punt. Na een lange discussie was de scheidsrechjter er uit: ,,Overspelen!", luidde de beslissing. Onder luid gemopper van beide teams werd het punt overgespeeld.

Ondertussen werkten de reserves zich uit de naad met Ruud Krol. Eerst een rondo, daarna een partijvorm, en als laatste een partij met keepers en twee grote doelen. De partij voetvolley was inmiddels afgelopen en wie zich niet liet stretchen door Wormhoudt, mocht naar binnen.

Boukhari keek nog even naar zijn teamgenoten die nog speelden, voordat hij zich overgaf aan de toegestroomde kinderen buiten het veld. ,,Ik heb gisteren nog wel even nagenoten voor de televisie", liet de aanvaller weten. ,,Vooral het eerste doelpunt zat er lekker in, hè. Ik gaf hem op de tweede paal, maar hij vloog erin." Boukhari heeft iets met NAC. Vorig seizoen, toen hij in het shirt van de Brabanders speelde, scoorde hij ook al twee keer. ,,Het veld ligt me wel denk ik!" Veel tijd om na te genieten heeft hij niet. ,,Vandaag is ook al een dag als alle andere hoor. Ik denk niet dat ik extra handtekeningen heb uit moeten delen. Er zijn gewoon meer kinderen vanwege de vakantie", aldus de Ajacied nuchter. Aanstaande woensdag speelt Ajax al weer de belangrijke wedstrijd in de UEFA Cup tegen Auxerre.