Menu
Boukhari twijfelgeval voor Brøndby - Ajax

Boukhari twijfelgeval voor Brøndby - Ajax

Het meespelen van Nourdin Boukhari in de wedstrijd tegen Brøndby IF van woensdagavond is onzeker. De Marokkaan verstapte zich dinsdagochtend tijdens de ochtendtraining en moest ´s avonds, bij de training van de Amsterdammers in het stadion het grootste gedeelte van de oefenstof aan zich voorbij laten gaan.

,,Boukhari had wat irritatie aan zijn lies", deelde trainer Danny Blind na afloop mee. ,,We zijn er nu voorzichtig mee en kijken hoe hij er morgen voorstaat.´´ Na zijn goede optreden tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal werd Boukhari door velen een basisplaats tegen Brøndby toegedicht. Uiteraard liet Blind nog niets los over de opstelling die hij in zijn hoofd heeft en uit de dinsdagavondtraining viel ook weinig op te maken. Boukhari zelf hoopte natuurlijk op het beste. ,,Het ligt aan de trainer wie er linkshalf speelt. Ik hoop dat het met rust en verzorging morgen beter zal zijn. Ik heb de training vanochtend gewoon afgemaakt, want dat was toch heel rustig. Als je net je draai gevonden hebt, komt zo´n blessure natuurlijk helemaal ongelegen."

Woensdag zal blijken of Blind en zijn staf er nog een moeilijke keuze bij hebben. De coach van Ajax moet op een aantal posities knopen doorhakken. ,,Dat is nooit makkelijk, maar het gaat erom wat je voor deze specifieke wedstrijd in je hoofd hebt." Zo was er vrijdag tegen PSV het duo Zdenek Grygera/Julien Escudé dat centraal in de verdediging prima draaide. ,,Op basis van de prestatie is er geen reden om ze uit elkaar te halen", sprak Blind. ,,Het kan echter ook van andere factoren afhangen."

De trainer beseft dat Ajax woensdag zijn handen vol aan de Deense kampioen zal hebben. ,,Ze spelen zeer gedisciplineerd. Brøndby speelt als een hecht collectief en kan goed voetballen Ze houden het speelveld zeer klein. Je krijgt weinig ruimte en de ruimte die je krijgt zal je goed moeten benutten."

Tijdens de stadiontraining werkte Ajax dan ook aan het snel van kant veranderen in balbezit. De aanval werd aan een zijde van het veld geopend, de bal ging vervolgens terug naar een van de centrale spelers die op zijn beurt de andere vleugel van een goede pass diende te voorzien. Na deze ´wisselpass´ verzond een flankspeler dan een voorzet richting de inlopende aanvallers. Het is het soort voetbal dat Blind voor ogen heeft en waarmee hij hoopt aan de taaie Deense thuisploeg woensdag een eerste tik uit te delen. ,,We gaan in ieder geval van onze eigen kracht uit", zei Blind. ,,Er staat veel op het spel morgenavond."