Menu

Boukhari verwacht gemotiveerd Feyenoord

Voor even keert Nourdin Boukhari woensdagavond terug in de stad waar hij geboren is: Rotterdam. Daar speelt de Ajacied de halve finale van de Amstel Cup tegen Feyenoord. Op de dinsdagtraining leek het dat Koeman voor dat duel kiest voor buitenspelers. In dat geval staat Boukhari in de basis.

De Marokkaan droeg een hesje op de training. ,,Ik ga ervan uit dat ik morgen begin, maar de opstelling wordt pas voor de wedstrijd bekend. Dus ik moet nog even afwachten", reageerde hij. De kans is groot dat Boukhari dan tegen een goede vriend van hem speelt: Robin van Persie. De Feyenoorder en de Ajacied voetballen al jaren tegen maar ook met elkaar, op de pleintjes in Rotterdam. Boukhari: ,,We hebben het beiden goed gedaan, want we spelen alletwee nu bij een topclub. Ik heb hem nog niet gesproken over de halve finale, maar ik denk dat ik hem vanavond vanuit het hotel wel even bel."

Al een weddenschap afgesproken? ,,We hebben vaker weddenschappen met elkaar gehad, over morgen nog niet. Meestal moet de verliezer een etentje of iets dergelijks betalen. Tot nu toe heeft Robin altijd moeten betalen", lachte Boukhari stoer.

Koeman heeft aangegeven dat hij in principe de tweede plaats in de competitie en de Champions League belangrijker vindt dan de Amstel Cup. Maar als je tegen Feyenoord speelt als Ajacied wil je toch winnen. Dat vindt Boukhari ook. ,,Ik ben Rotterdammer en ik speel tegen de volksclub uit die stad. Dat is leuk. En een wedstrijd tegen Feyenoord is altijd anders, het is niet voor niets De Klassieker. We hebben deze competitie al een paar punten tegen ze gepakt, zij zullen vast iets terug willen doen."

De aanvaller ziet zeker kansen voor Ajax. ,,Als wij het balletje rond blijven spelen en goed van start gaan, kunnen we zeker van Feyenoord winnen. En je moet zorgen dat je scoort natuurlijk."

Over zijn ontwikkeling bij Ajax is hij tevreden. ,,Ik had niet verwacht dat ik dit seizoen al zoveel aan spelen zou toekomen. Wat dat betreft kan ik dus tevreden zijn. Daarbij heb ik vier keer gescoord en dat is niet eens slecht voor een invaller."

Boukhari is, na een tijdje rust, ook weer opgeroepen voor het Marokkaanse elftal. Maar die uitnodiging bemachtigen was niet zo makkelijk. Boukhari: ,,Ik heb af en toe telefonisch contact gehad met de bondscoach. In het begin heb ik tegen hem gezegd dat ik me liever het eerste seizoen op Ajax wilde concentreren. Als je een oefeninterland speelt, ben je toch al snel een week weg namelijk. Als we kwalificatiewedstrijden gaan spelen, wil ik wel meedoen, dan is toch een groot gedeelte van het elftal bij Ajax weg. De laatste keer dat ik de bondscoach aan de telefoon had vroeg hij hoe het bij de club was. Ik antwoordde dat het goed ging. 'En verder met Sparta?' vroeg hij toen! Ik heb hem uitgelegd dat ik al een tijdje bij Ajax speelde. Daarop vertelde hij dat alle faxen en dergelijke naar Sparta waren gestuurd. UIteindelijk hebben ze in Rotterdam alles doorgestuurd naar Ajax. Zodoende dat ik op Koninginnedag tegen Ivoorkust ga spelen."