Menu

Boukhari wil tegenstanders gek maken

Nourdin Boukhari debuteerde in het Oosterparkstadion in Ajax 1. De van Sparta overgekomen aanvaller toverde in de korte tijd dat hij in het veld stond aardige staaltjes voetbal uit zijn voeten. Veel van de honderden binnengekomen vragen voor de Ajacied gingen dan ook over zijn debuut en zijn trucs. Maar vooral over zijn ervaringen bij de Amsterdamse club.

Beste Nourdin, wat was het eerste wat in je gedachten opkwam toen je naar Ajax kon? En hoe vind je het inmiddels bij de mooiste club die er is? groetjes Dave
D. Hermans, Nederweert

,,Het eerste dat in me opkwam is dat Ajax een topclub is, een heel mooie club. Het is een verbetering van niveau, eigenlijk van alles. Ik dacht aan Champions League, de landstitel, de Amstel Cup. Ik ben leuk opgevangen hier, iedereen is aardig. Dus het gaat wel goed, ik vind het top."

He, Nourdin ten eerste wil ik ff zeggen dat ik je een geweldige voetballer vind en mijn vraag is wat nou eigenlijk je favoriete positie is en ben je niet bang voor teveel concurrentie? groetjes Ruud
Ruud Bos, Ewijk

,,Mijn favorite positie is de nummer 10-positie, achter de spitsen. Maar gelukkig kan ik ook als linksbuiten fungeren. Daar liggen ook mijn kansen, denk ik. Ik ben niet echt bang voor de concurrentie. Ik ben gehaald voor de toekomst en je moet natuurlijk vechten voor je plaats. Als je dat niet doet, geef je het eigenlijk al op en dat moet je niet doen. Ik ga vechten voor een basisplaats."

Hallo Nourdin, de overstap die je hebt gemaakt van Sparta naar Ajax is groot, heb je je veel moeten aanpassen?
Marvin, Breda

,,Ja, natuurlijk moet je wennen aan het niveau, op het veld en de training. Het is anders dan ik bij Sparta gewend ben. Hier hebben we er bijvoorbeeld een looptrainer bij en een assistent-trainer die het positie-spel doet. De opbouw van de training is anders. Ik ben bezig met krachttraining en dergelijke, zodat ik me snel aan het niveau kan aanpassen."

Jou transfer naar Ajax heeft Sparta geholpen met een licentie. Wat vind jij daarvan?
Jeffrey Heppe, Naaldwijk

,,Ik vind het leuk dat ik een club met zo'n historie heb kunnen helpen. Als ik een steentje heb kunnen bijdragen aan het voortbestaan van de club, vind ik dat mooi."

Hoi Nourdin, hoe anders is de sfeer binnen een ploeg die een heel seizoen op de rand van degradatie stond, en een ploeg die kampioen is geworden, en ook CL speelt? Heel veel succes komend seizoen,
Joost

,,De sfeer bij Sparta was altijd wel aardig. Een dag of twee dagen na een wedstrijd was het meestal anders natuurlijk, daarna werd het weer goed in de kleedkamer. Op het veld was het altijd hard werken. Bij Ajax is het heel anders, er moet altijd gewonnen worden, anders krijg je meteen op je donder. Dat verschil is moeilijk om mee te maken. Niet dat je bij Sparta niet moest presteren, maar het was gewoon anders."


Selammaailikoum Boukhari. Mijn vraag aan jou is hoe was jouw jeugd. Speelde je alleen maar voetbal of ook andere sporten en hoe oud was je toen je ontdekt werd door een profclub, alvast bedankt.
Amine Boudrika, Almere

,,In mijn jeugd was ik elke dag bezig met een bal, alleen maar voetballen. Ik deed ook wel een beetje aan basketbal en tennis. Basketbal vind ik nog steeds leuk om maar te kijken, maar niet om me erin te verdiepen. Ik moet meer met mijn voeten doen, dat kan ik wel aardig. Toen ik zeventien was ben ik van H.O.V. naar Sparta gegaan. Daarvoor speelde ik bij Neptunus, dat combineerde ik met straatvoetbal."

Ik hoorde dat je al je hele leven voor Ajax ben geweest. Was dat niet moeilijk als je in hartje Rotterdam woont?
Patrick Visser, Alblasserdam

,,Ik ben dan wel in Rotterdam geboren, maar ik vond het spel van Ajax mooi om te zien, dat was altijd top. Eén keer, twee keer raken, dat vind ik een mooi spelletje. Mijn vrienden zijn vooral Feyenoord-supporter. Natuurlijk kreeg ik af en toe een belletje als Ajax van Feyenoord verloren had, maar daar zat ik niet zo mee. Ik hield vooral van het voetbal van Ajax, de resultaten vond ik minder belangrijk. Nu zeggen mensen af en toe wat tegen me op straat in Rotterdam. Dan roepen ze, hé, daar heb je die Amsterdammer of die Ajacied. Als ze me gewoon wat willen vragen dan geef ik antwoord, als het te brutaal is, loop ik door."

Als je één speler mocht uitkiezen om met jou samen in een team te komen, wie zou je dan kiezen...? en verder veel succes, groetjes.
Leroy, Venlo

,,Dat was met Litmanen en dat gaat nu gebeuren, daar ben ik heel blij mee. Ik denk dat ik veel van hem kan leren, hoe hij de bal aanneemt, zijn spelinzicht en hoe hij zich vrij maakt. Dat is zo mooi om te zien. In '95, '96, '97, '98 keek ik veel naar Ajax en was ik een aardige fan van Litmanen, alleen om zijn spel natuurlijk. Ik hoop veel aan hem te hebben."

Wat was het mooiste moment van je leven in het voetbal?
Marco de Raadt, Pernis

,,Dat ik tegen Feyenoord scoorde. Ik was net prof, ik denk dat het mijn tweede of derde wedstrijd was. We moesten uit en na vijf minuten stonden we al met 1-0 achter. We dachten allemaal dat we die pot zouden verliezen. Maar toen, in de 85e minuut ongeveer, kreeg ik een lange bal van Nielsen. Die nam ik goed aan, met een mooie schijnbeweging en een kapbeweging trok ik schuin naar binnen en met links schoot ik in de verre hoek. Hij zat. Dat was een heel mooi moment, ook voor mezelf.

Hoe vond je je debuut tegen Groningen gaan?
Michel

,,Ik was gretig, want ik wilde een goede indruk achterlaten, of je nu een minuut speelt of meer. Andere spelers hadden ook kunnen invallen, dus ik was blij dat ik warm mocht lopen en invallen. Ik ben nu officieel Ajacied, daar ben ik blij mee."

Wanneer is dit seizoen voor jou geslaagd?
Mirza Dzanic, Zierikzee

,,Als ik een paar wedstrijden voor Ajax kan spelen en kansen krijg. En dat we landskampioen worden en ver komen in de Champions League en de Amstel Cup."

Wat zijn je kwaliteiten?
Emiel Vastenhouw, Zwanenburg

,,Ik ben aardig technisch en mijn inzicht is wel goed. Ik kan mooie acties maken. In fysiek opzicht kan ik nog beter worden en ik moet beter leren koppen."

Hoe ver denk je dat Ajax komt in de Champions League
Mark, Gouda

,,Ik denk dat we de halve of kwartfinale moeten kunnen halen. Ik zou het leuk hebben gevonden als we tegen Arsenal hadden geloot, dat vind ik een goede club, qua voetbal en omdat er types als Bergkamp spelen. Maar we hebben tegen goede ploegen geloot. Rosenborg uit is moeilijk, Inter is goed en Lyon heeft eveneens goede spelers. Ik denk dat Ajax en Inter doorgaan."

Je hebt een Nederlands en Marokkaans paspoort. Waarom heb je gekozen om voor het Marokkaanse elftal te gaan spelen terwijl het Nederlands elftal veel hoger staat aangeschreven?
Mike, Den-Helder

,,Mijn beide ouders komen er vandaan en ik ben zelf helemaal Marokkaan. We spreken thuis Marokkaans. Ik ben in Nederland geboren, daar woon ik al 22 jaar. Dus voel ik me ook Nederlander. Maar in het Marokkaans team zijn meer kansen voor mij, denk ik."

Wat doe je met geruilde voetbalshirts???
Thomas Groot, Zwolle

,, Ik lijst ze in en hang ze in een glazen kast. De mooiste die ik heb, is van de Zuid-Afrikaanse aavoerder, die heb ik in januari tijdens de Afrika Cup geruild."

Toen je Vogel vorig jaar met dat mooie trucje poortte dacht je daar bij na of doe je zoiets vanzelf, zo'n trucje? En heb je al die trucjes jezelf aangeleerd of ook van andere overgenomen?
Michael van Voorthuizen, Baarn

,,Het gaat een beetje vanzelf, het hangt ook af van de wedstrijd. PSV was de beste wedstrijd die ik ooit heb gespeeld. We kregen een hoekschop. Ik vroeg aan Blinker of hij me wilde aanspelen, ik had al bedacht dat ik wat wilde uithalen, alleen wist ik nog niet wat. Ik kreeg de bal en ik zag Vogel aan komen stormen. Op dat moment 'zette hij zijn poort open' en pats, hij ging tussen zijn benen. Ik heb het bandje nog thuis. Als ik het terugzie, moet ik wel lachen om mezelf. Vrienden komen ook langs om dat nog eens te bekijken. De trucjes heb ik mezelf geleerd en met en van vrienden. Ook mijn broertje is een behoorlijke technicus. we leren allemaal van elkaar."

Ik ken Boukhari al heel lang al van het Henegouwen plein en ik vind het heel erg dat ik hem niet meer vaak zal zien en met hem zal voetballen. Maar mijn vraag aan hem is: Hoe is het om met Ronald Koeman samen te werken?
Ismael, Rotterdam- west

,,Koeman was in het verleden een heel goede voetballer. Hij heeft een enorme status. Ik hoop dat ik veel van hem kan leren, op elk gebied. Een trainer die zelf heeft gevoetbald, weet hoe het voelt als je een wedstrijd aan het verliezen of winnen bent. Koeman kan dat overbrengen op de groep. Hij voelt dat ook. Dat is mooi meegenomen. Soms speelt hij tijdens een training expres op mijn rechterbeen. Automatisch neem ik dan toch met links aan, maar van hem moet ik met rechts spelen en afmaken. Als de bal dan de kruising ingaat, denk je wel dat je iets hebt geleerd."

Wat is de mooiste truc ooit die je op het veld hebt gemaakt?
Kelvin Klemans, Schijndel

,,Die truc tegen Vogel was wel aardig mooi."

Wie is je idool en met welke speler ben je te vergelijken?
Kenneth Liu, Amstelveen

,,Ik was zelf fan van Litmanen. Romario was ook een speler waar ik tegen opkeek. En Bergkamp natuurlijk. Maradona vond ik vroeger ook een van de besten. Ik had toen ik jong was een beetje hetzelfde haar als Litmanen, daar werd ik wel mee vergeleken. Nu noemen de jongens uit de buurt me Solari, omdat ik linksbenig ben en om dat bandje in mijn haren denk ik. Ik kan niet zeggen met wie ik mezelf vergelijk, dat moeten anderen maar bepalen."

Ben je gelukkig bij Ajax?
Johan van der Horst, Valkenburg

,,Ja, ik heb het naar mijn zin en heb niets te klagen."

Beste Nourdin, ik wilde graag weten wat je van het komend seizoen verwacht. Denk je een serieuze kans te maken op een basisplaats om beschouw je dit jaar alleen als leerjaar? Nog heel veel suc6 in Amsterdam
Paul Donkers

,,In eerste instantie wil ik landskampioen worden met de club. Ik wil het ver schoppen in de Champions League en de Amstel Cup. Dit jaar is voor mij een leerjaar. Ik ben voor de toekomst gehaald, dus volgend jaar zie ik wel of ik een basisplaats verdien of niet. Dan ga ik me daar op richten, nu moet ik me aanpassen en veel leren."

Wat is precies datgene wat de supporters van jou mogen verwachten en wat maakt jou beter dan je concurrenten?
Niels Dings, Breda

,,Supporters mogen van mij verwachten dat ik er 100% voor ga en dat ik een back zo goed mogelijk passeer en gek maak om uiteindelijk een goede voorzet te geven of een mooie actie te maken. En natuurlijk strijd leveren. Mijn concurrenten hebben meer snelheid, maar ik denk dat ik mooie acties kan maken."

Nordin, de trend is tegenwoordig dat jonge, getalenteerde voetballers zo snel mogelijk naar het buitenland vertrekken, omdat het daar per definitie beter is en verdiensten meer aanspreken. Hoe ziet jouw carriereplanning eruit en naar welk land gaat jouw voorkeur uit?
Patrick Wittenberg, Bristol

,,Ik wil nu vier jaar bij Ajax spelen, en misschien krijg ik daarna de kans om naar het buitenland te gaan. Ik concentreer me nu eerst op Ajax, daar wil ik een goede prestatie neerzetten. Engeland, Spanje of Italie hebben mijn voorkeur, maar dat zie ik dan wel."

Bij welke topclub wil je later voetballen en waarom wil je daar voetballen en wat vindt je het mooiste stadion van de wereld en waarom?
Ian, Zwijndrecht

,,Ik zou graag bij Barcelona willen voetballen. Het heeft zo'n mooi stadion. Er komen altijd veel mensen kijken en ik denk dat de sfeer goed is. Ik ben er een keer geweest met een rondleiding, daar heb ik nog foto's van. Nog nooit met een wedstrijd."