Menu
Bouy geniet van vuvuzela’s

Bouy geniet van vuvuzela’s

Het Nederlands WK-team Onder 17 is weer helemaal terug in de race om de volgende ronde te bereiken. Na de nederlaag tegen Colombia, ziet de wereld er na de overwinning op Gambia weer een stuk zonniger uit. Ajacied Ouasim Bouy bericht vanuit Nigeria.

Wat een goede voorzet al niet kan veroorzaken. Ouasim Bouy weet er sinds woensdag alles van. De jonge Ajacied bekroonde zijn invalbeurt bij Onder 17 met een rake voorzet op team- en clubgenoot Tom Boere. Zijn kopbal leverde het Nederlands team de winnende 2-1 tegen Gambia op. ,,Het doelpunt voelde als een bevrijding”, zegt Bouy vanuit het Nederlandse kamp in Nigeria. ,,Na de nederlaag tegen Colombia waren we allemaal teleurgesteld. Maar we wisten ook: als we de eerstvolgende wedstrijd winnen, kunnen we veel goedmaken. Dat hebben we gedaan. Als we nu deze zaterdag van Iran winnen, zijn we sowieso zeker van de volgende ronde. We weten dus wat we moeten doen.”

Bouy (van 11 juni 1993) behoort met zijn 16 jaar tot een van de jongste deelnemers op het WK Onder 17. ,,Ik ben inderdaad een van de jongste spelers hier”, weet de jeugdspeler van Ajax. ,,Binnen ons eigen team is alleen Adam Maher (AZ) een maand jonger dan ik. Wat dat betreft is het goed dat we ook iemand als onze aanvoerder Oguzhan Özyakup (Arsenal) in ons team hebben. Hij is een jaar ouder, heeft het EK met Onder 17 meegemaakt en heeft daardoor ook meer ervaring. Daar profiteren we als team van.”

De Ajacied laat alle indrukken in Nigeria goed op zich inwerken. Zo genoot hij de afgelopen twee wedstrijden van de bijzondere sfeer in de stadions. ,,Die is niet met Nederland te vergelijken. Ze maken de hele wedstrijd muziek en hebben daarnaast ook van die vuvuzela’s. Dat levert een enorm lawaai op. Het publiek is hier op een goede manier fanatiek.”

Terwijl Bouy met het Nederlands team in Nigeria verblijft, ging eerder deze week de film van zijn muziekheld Michael Jackson in (wereld)première. Of de Jackson-fan daar iets van mee heeft gekregen aan de andere kant van de wereld? ,,Helemaal niets. We zijn hier volledig op het WK gefocust. Maar ik ben wel een groot van zijn muziek. Gelukkig heb ik veel nummers van Michael Jackson op mijn iPod staan. Daardoor kunnen we hier, als we er tijd voor hebben, toch nog een beetje Jackson draaien in Nigeria.”

Zaterdag staat voor Onder 17 het slotduel in de poule op het programma. Een overwinning op Iran levert Nederland sowieso een plaats in de volgende ronde op. ,,Iedereen is zeer gemotiveerd. We willen als groep graag verder in het toernooi en gaan er dan ook vol voor met z’n allen.”

Een dag na het laatste groepsduel in Nigeria - op zondag - staat de Klassieker Ajax – Feyenoord op het programma. ,,Als de mogelijkheid zich voordoet ga ik zeker proberen om de wedstrijd te volgen via internet. Hopelijk kan ik via Ajax.nl iets van de wedstrijd meekrijgen, of anders later de samenvatting zien.” Door de WK-gangers van Ajax (7) en Feyenoord (6) wordt er volgens Bouy nog niet op afstand naar de Klassieker toegeleefd. ,,Wellicht dat we elkaar zondag rondom de wedstrijd even opzoeken om de wedstrijd te volgen, maar verder zijn we hier vooral met ons eigen team bezig. We willen een goede prestatie op het WK neerzetten.”