Menu

Bram verbist, meevoetballende goalie

Bram Verbist is de 17-jarige doelman van de A1 en Belgisch jeugdinternational. De Antwerpenaar voetbalt goed mee en zijn reflexen op de lijn zijn meer dan oké. Fysiek zit hij ook prima in elkaar, getuige zijn bijnaam: Brambo.

Volledige naam: Bram Verbist.
Geboortedatum: 5 maart 1983.
Geboorteplaats: Antwerpen.
Positie: Doelman.Zolang ik me kan herinneren, sta ik al op goal.
Vorige clubs: Op m'n 5de ben ik begonnen bij Kontich, een clubje in groot-Antwerpen. Op m'n 9de ben ik naar Beerschot VAV gegaan. Dat is echt mijn club geworden.Ik heb er een aantal jaar gespeeld en al vrij snel kwam ik in de nationale jeugd.Vervolgens ben ik naar AA Gent vertrokken,trainer Johan Boskamp haalde me daar naar toe. Ik mocht met het eerste meetrainen en zelfs een paar keer spelen.Vorig seizoen keerde ik terug naar Beerschot dat inmiddels met Germinal Ekeren tot GBA was gefuseerd - Germinal Beerschot Antwerpen. GBA is een filiaal van Ajax en zodoende ben ik hier dit jaar terechtgekomen.
Contract: Ik heb getekend voor twee jaar, met een optie voor nog een seizoen. Woonplaats: Ik heb een paar weken in Amstelveen gewoond, maar ik zit nu bij mijn definitieve pleegouders in Diemen.
Broers of zussen: Alleen een zus, ze heet Liesbet, is onlangs 14 geworden en speelt basketbal.
Vriendin: Melissa, ze is 19.
School: In België volgde ik de topsportschool; 's morgens trainen,'s middags les. In Nederland ga ik nu talencursussen volgen.
Sterke punten: Dat ik goed kan meevoetballen. Mijn reflexen op de lijn zijn ook dik in orde.
Zwakke punten: Bij een hoge bal van de zijkant, wil ik nog wel eens verkeerd "timen". Maar daar wordt hard aan gewerkt. Niet leuk aan voetbal: Ach, over de minder mooie aspecten moet je niet zeuren, daar is dit vak veel te mooi voor.
Leuk aan voetbal: Winnen, daar draait alles om. Win ik, dan voel ik me heerlijk, als ik verlies, ben ik niet te genieten.
Mooiste stadion in België: Dat van GBA, na de verbouwing is dat erg fraai geworden.Het stadion van Anderlecht kan ook heel gezellig zijn.
Favoriete TV-programma: Voetbalflitsen, in welk programma dan ook. Lievelingsmuziek: R&B enzo.Als het maar relaxed is. het house-gebeuren is bijvoorbeeld aan mij niet besteed.
Lekkerste eten: Een heerlijk frietje, Béarnaist-sausje erop, met een malse biefstuk.
Smerigste eten: Die pindasaus van jullie, dat vind ik dus echt niet te eten. Lekkerste drinken: Een Fanta-tje.
Smerigste drinken: Alles waar alcohol in zit, dat krijg ik niet naar binnen. Ik weet: echte Belgen lusten graag een biertje, maar ik wordt er onpasselijk van.
Goede eigenschap: Ik kan goed met mensen overweg.
Slechte eigenschap: Als het met voetbal even niet loopt, dan krijg ik een slecht humeur en kan ik dat maar moeilijk van me afzetten.
Voorbeeld: Michel Preud'homme bewonderde ik vroeger enorm. Die was in zijn hoogtijdagen wellicht wel de beste doelman van de wereld; op het WK'94 tegen Nederland was hij onpasseerbaar.
Mooiste tenue: Het uit-shirt van Ajax vind ik fraai en het shirt van GBA; paars met een streepje rood en geel, ook.
Bijnaam: In België noemen ze me Brambo,omdat ik vrij stevig gebouwd ben. Nee, hier noemt niemand me zo. Misschien dat daar nu verandering in komt.

MARTIN VAN ZAANEN

Ajax Kick Off Dit artikel verscheen ook in de Ajax Kick Off Fortuna Sittard, het programmablad bij de wedstrijden van Ajax in de Amsterdam ArenA. Verkrijgbaar in de losse verkoop voor 3,50 gulden bij de ingangen van het stadion. Met de Kick Off maakt u kans op prachtige prijzen. De Kick Off is iedere thuiswedstrijd te koop bij alle ingangen en (ook nog na afloop) in de Ajax fanshop. Middels een genummerde voorpagina wordt iedere Kick Off een uniek exemplaar. U maakt kans op een ABNAMRO Ajax rekening met een startkapitaal van FL. 250,-, beschikbaar gesteld door ABN AMRO. De tweede prijs is een Ajax horloge beschikbaar gesteld door Engelhard Clal/Drijfhout.Tijdens de rust van iedere thuiswedstrijd zullen door de speaker de winnende nummers bekend gemaakt worden waarna u in de week na de wedstrijd contact op kunt nemen met Z Press sport & media, telefoon 078-6397070. Met de voorpagina van uw winnende Kick Off kunt u de door u gewonnen prijs tegemoet zien.