Menu

Braziliaan Torres op stage bij Ajax

Sinds afgelopen weekeinde loopt Rafaël Augusto Torres stage bij Ajax. De 19-jarige Braziliaan traint deze week met de A1 van Danny Blind en Jong Ajax.

De huidige club van Torres, geboren op 13 september 1983, heet Marcilio Dias, maar hij staat nog onder contract bij Rio Preto. Torres is een middenvelder, die zowel aan de linker- als aan de rechterkant kan spelen. Zijn eigen voorkeur gaat uit naar rechts.

Torres werd een week geleden tijdens een toernooi in het Italiaanse Viareggio gescout en heeft nu een week de tijd om de technische staf van Ajax te overtuigen van zijn kwaliteiten.

,,Ik vind het erg leuk dat ik bij Ajax stage mag lopen. Ik ken de club niet zo goed, alleen van televisie. Maar de eerste indruk is heel goed, kan eigenlijk niet beter. Het is een gestructureerde club en de mensen zijn heel aardig. Het is een geweldige ervaring om hier mee te mogen doen, ik hoop dat ik in deze week veel kan leren en een contract kan afdwingen", aldus de rustige Torres.

Op weg van het trainingsveld naar de kleedkamer mocht de stagiair al wat handtekeningen uitdelen. De middenvelder was wat verbaasd, maar zette met een grote glimlach zijn krabbel.