Menu
Braziliaanse pers loopt uit voor Marcos

Braziliaanse pers loopt uit voor Marcos

Het trainingscomplex van Palmeiras was woensdag het decor van een waar mediacircus rondom doelman Marcos. De 38-jarige doelman gaf een persconferentie vanwege het einde van zijn actieve loopbaan. De clublegende zorgde voor een enorme toeloop van journalisten op het complex waar Ajax deze week traint.

Liefst veertig camera’s stonden woensdagochtend gericht op het podium in de sporthal van Palmeiras. Allemaal waren ze in afwachting van Marcos, de keeper die liefst negentien jaar de kleuren van Palmeiras verdedigde. In al die jaren keepte hij meer dan 500 wedstrijden voor de club, met als hoogtepunt de winst van de Copa Libertadores in 1999. Drie jaar later werd hij met het nationale team van Brazilië wereldkampioen tijdens het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea.

Terwijl Ajax op steenworp afstand in alle luwte kon trainen was elders op het terrein de aandacht volledig op Marcos gericht. In aanloop naar zijn officiële afscheidsspeech had Ajax’ gastheer bijna 200 aanmeldingen van journalisten gekregen om bij de speciale persconferentie aanwezig te zijn. Niet alleen de de 29-voudig international zelf, maar ook zijn familie en grootste fan waren welkome sprekers voor de draaiende camera’s. Dat de doelman ook onder journalisten populair is, blijkt wel uit een aantal verslaggevers dat voor de gelegenheid een keeperstrui met rugnummer 12 heeft aangetrokken.

De kans bestaat dat 'São Marcos' zaterdag in het Pacaembu nog even in actie komt tegen Ajax. In dat geval zal de tijdelijke thuishaven van Palmeiras uit zijn voegen barsten. Na alle pers willen ook de fans hun held immers nog op passende wijze uitluiden.

Volg Ajax in Brazilië op de voet via Ajax.nl, Ajax TV, Facebook, Twitter @AFCAjax, Hyves en Google+. De verrichtingen van Ajax zijn ook in het Portugees te volgen, waardoor Ajax-fans in Brazilië niets van het bezoek van de landskampioen hoeven te missen.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Liefst 40 camera's legden de afscheidsspeech van Marcos vast. Liefst 40 camera's legden de afscheidsspeech van Marcos vast.
De doelman kreeg een mooi shirt met zijn vaste rugnummer 12 overhandigd. De doelman kreeg een mooi shirt met zijn vaste rugnummer 12 overhandigd.
Marcos is een grootheid in Brazilië. Marcos is een grootheid in Brazilië.
Ook de grootste fan van Marcos werd voor de camera's gehaald. Ook de grootste fan van Marcos werd voor de camera's gehaald.