Menu
Braziliaanse stagiairs trainen mee

Braziliaanse stagiairs trainen mee

Bij de training van Ajax waren maandag twee nieuwe gezichten te zien. Adrie Koster maakte gebruik van Braziliaanse Jong Ajax-stagiairs Jonathas Christian de Jesus en Anderson Luis Domingos.

De drie stagiairs: Daylon Claasen (Ajax Cape Town), Anderson (Cruzeiro) en Jonathas (Cruzeiro). De drie stagiairs: Daylon Claasen (Ajax Cape Town), Anderson (Cruzeiro) en Jonathas (Cruzeiro).

Spits Jonathas en linkerflankspeler Anderson zijn afkomstig van de Braziliaanse club Cruzeiro. Het duo is sinds vrijdag in Nederland en loopt de komende tijd stage op de Toekomst. Adrie Koster haalde het duo maandag even bij de A-selectie. Een andere buitenlandse stagiair van Jong Ajax, Daylon Claasen (afkomstig van Ajax Cape Town), was ook van de partij. De Zuid-Afrikaan trainde vorige week maandag voor het eerst mee met Ajax 1.

George Ogararu deed zaterdag vanwege een lichte blessure niet mee tegen Willem II, maar was maandag wel weer op de training. George Ogararu deed zaterdag vanwege een lichte blessure niet mee tegen Willem II, maar was maandag wel weer op de training.

Jeffrey Sarpong maakte maandag zijn rentree bij de A-selectie. De middenvelder, die vanwege een schouderoperatie lang uit de roulatie is geweest, maakte een fitte indruk en deed met alle oefeningen mee. De afgelopen periode werkte hij op de Toekomst aan zijn herstel. Ook Laurent Delorge verscheen op het trainingsveld. De Belg is herstellende van een achillespeesblessure en concentreerde zich maandag met name op het loopwerk.

Na een aantal techniekoefeningen werd de groep in twee├źn gedeeld. De meeste basisspelers deden een grote rondo op het kunstgrasveld en de anderen werkten af op keepers Maarten Stekelenburg en Dennis Gentenaar. Gabri, die tegen Willem II geblesseerd uitviel, deed niet mee met de training. George Ogararu was er wel bij. Hij zat tijdens de wedstrijd tegen de Tilburgers op de bank vanwege een lichte spierblessure, maar lijkt weer helemaal fit.

Laurent Delorge verrichtte het nodige loopwerk. Laurent Delorge verrichtte het nodige loopwerk.
Jong Ajax-speler Dionitio Liesdek trainde maandag ook mee met de A-selectie. Jeffrey Sarpong kijkt op de achtergrond toe. Jong Ajax-speler Dionitio Liesdek trainde maandag ook mee met de A-selectie. Jeffrey Sarpong kijkt op de achtergrond toe.
Met Edgar Davids gaat het de goede kant op. In zijn looptraining zaten al weer wat korte sprints. Met Edgar Davids gaat het de goede kant op. In zijn looptraining zaten al weer wat korte sprints.
Adrie Koster kijkt hoe Jonathas op doel schiet. Adrie Koster kijkt hoe Jonathas op doel schiet.