Menu
Brazilianen naar AEGON Future Cup

Brazilianen naar AEGON Future Cup

Dit weekend wordt er in Brazilië gestreden om het achtste startbewijs voor de AEGON Future Cup. Het U-17 team van Palmeiras is een van de deelnemers aan het kwalificatietoernooi van de Monegeral AEGON Cup. Samen met gastheer Desportivo Brasil, Fluminense en Gremio strijden de U17-teams op 17 en 18 maart voor een ticket naar de AEGON Future Cup bij Ajax.

Een afvaardiging van Ajax en Mongeral AEGON bracht in januari een bezoek aan het complex van Desportivo Brasil. De club staat bekend om zijn goede jeugdopleiding in Brazilië. Ieder jaar worden er 54 jonge voetballers in de leeftijdscategorieën -15, -17 en -20 intern opgeleid voor het betaald voetbal. Het enige doel van de club is om spelers prof te laten worden. Desportivo Brasil beschikt daarom niet over een eerste elftal.

Palmeiras, afgelopen januari gastheer tijdens het trainingskamp van Ajax in São Paulo, hoopt dat ze tijdens het paasweekend (7,8 en 9 april) hun U-17 team naar sportcomplex de Toekomst mogen afvaardigen. Zeker ook gezien de sterke bezetting van het internationale jeugdtoernooi voor B-junioren is het toernooi een prachtige krachtmeting voor het Braziliaanse jeugdvoetbal. Naast Ajax bestaat het deelnemersveld uit Manchester United, Bayern München, Besiktas, FC Barcelona, Ajax Cape Town en AC Milan.

Het kwalificatietoernooi in Brazilië is een mooi vervolg op het bezoek van Ajax aan het grootste land van Zuid-Amerika. Tijdens het trainingskamp nam Ajax aan verschillende activiteiten van de Braziliaanse tak van hoofdsponsor AEGON deel.

De AEGON Future Cup wordt tijdens het paasweekend (7,8 en 9 april) voor de derde keer gehouden. Ajax won de eerste editie in 2010. Vorig jaar won Anderlecht het internationale jeugdtoernooi op de Toekomst.

Tekst en beeld: Ajax.nl