Menu
Brengt casual kostuum weer geluk?

Brengt casual kostuum weer geluk?

De Ajacieden uit de A-selectie lopen er dit seizoen ook buiten het veld weer pico bello bij. Hetzelfde geldt voor de leden van de technische staf. Het afpassen en afhalen van de clubkostuums in de voorbereiding op een nieuw seizoen is inmiddels een mooie traditie. Woensdag bemachtigden de Ajacieden bij sponsor Oger het nieuwe kostuum voor 2012 – 2013.

Naast een traditie krijgt het moment waarop de spelersbus van Ajax de P.C. Hooftstraat in Amsterdam opdraait meer en meer trekjes van een echt evenement. Ook woensdag was het druk voor de Corneliani-boetiek van Oger. Naast veel Ajax-supporters was ook de nodige pers getuige van het bezoek van Frank de Boer en zijn Ajacieden.

Als de spelers, trainers en overige leden de winkel betreden, volgt een ontvangst met open armen door de familie Lusink. Gastheren Oger Lusink en zijn zonen Sander en Martijn staan met hun personeel – plus een hapje en drankje – klaar voor het bezoek uit de Amsterdam ArenA. ,,We hebben een jaar lang om na te denken over wat 2012 – 2013 ons gaat brengen’’, vertelt Sander Lusink over de ‘geboorte’ van het nieuwe clubkostuum. De kledingcommissie van Ajax heeft uiteraard ook een stem in de keuzes. Afgelopen seizoen maakten onder meer Siem de Jong, Jan Vertonghen, Frank de Boer en Vurnon Anita de kledingwensen van de spelers kenbaar. Lusink: ,,De afgelopen twee seizoenen viel de keuze op een meer casual outfit. Toeval of niet, maar Ajax werd toen ook twee keer landskampioen. Ook dit jaar is voor casual gekozen. Misschien ook uit bijgeloof. We hopen dat het ook dit seizoen weer geluk brengt.’’

Frank de Boer schudt de hand van Sander Lusink. Frank de Boer schudt de hand van Sander Lusink.

De trainers en directieleden van Ajax gaan dit seizoen gekleed in een donkerblauw kostuum. De spelers representeren hun club komend seizoen dus meer casual, iets losser ogend zeg maar. Het donkerblauwe colbert is van een ruwe wolsoort gefabriceerd. Het piqué overhemd dat erbij is uitgekozen, draagt ook prettig tijdens buitenlandse trips. ,,Het moet dan niet te stijf zijn voor de jongens’’, weet Lusink. De broek is een vijf-pocket-jeans-model van gewassen katoen. De bruine, suède schoenen en sjaal maken het geheel af. ,,We overleggen zo’n twee keer per jaar met Ajax. Vervolgens meten we de maten in de ArenA. Vervolgens leveren we de pakken uit in onze winkel. Dat gaat volgens mij nu al zo’n negentien jaar zo.’’

Wie vindt Lusink het clubkostuum van Corneliani het fraaiste staan? Of interessanter nog; wie van de Ajacieden kan volgens de modekenner na zijn carrière (of nu al in zijn vrije tijd) moeiteloos terecht op de catwalk? Sander Lusink noemt na een kort denkmoment Derk Boerrigter. ,,Hij heeft een mooie kop, vooral met het haar strak naar achter. Derk heeft bovendien ook lengte. Maar ook Gregory van der Wiel en Siem de Jong hebben de juiste uitstraling.’’

Terwijl Lusink junior zijn verhaal doet, past iets verderop Boerrigter zelf zijn persoonlijke kostuum. Als hij hoort van de keuze van Lusink overheerst de gezonde trots bij de linksbuiten. Boerrigter vindt het een eer dat juist zijn naam is genoemd. ,,Ik ga in mijn vrije tijd niet vaak naar gala’s, draag buiten het clubkostuum om niet vaak een pak’’, geeft Boerrigter een inkijkje in zijn privéleven. ,,Privé heb ik wel een brede smaak qua kleding. Ik ben er niet heel erg mee bezig, maar vind het wel aardig er goed bij te lopen. Dit nieuwe pak zit prima. Lekker casual ook. We zijn immers jonge jongens.’’

Ook Ajax TV was in de Corneliani-winkel van Oger bij het bezoek van de Ajacieden. Houd Ajax TV in de gaten voor een reportage en interviews met Frank de Boer en zijn Ajacieden.

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ajax-aanvoerder Siem de Jong laat zich adviseren tijdens de afpassessie. Ajax-aanvoerder Siem de Jong laat zich adviseren tijdens de afpassessie.
Derk Boerrigter verlaat de Corneliani-winkel van Oger met zijn nieuwe kostuum. Derk Boerrigter verlaat de Corneliani-winkel van Oger met zijn nieuwe kostuum.
De leden van de technische staf poseren met Oger Lusink (midden) en zijn zonen Martijn (links) en Sander. De leden van de technische staf poseren met Oger Lusink (midden) en zijn zonen Martijn (links) en Sander.
Het bezoek van de Ajacieden, per spelersbus, trok veel bekijks in de P.C. Hooftstraat. Het bezoek van de Ajacieden, per spelersbus, trok veel bekijks in de P.C. Hooftstraat.