Menu
Breuk in vertrouwen bij RvC Ajax

Breuk in vertrouwen bij RvC Ajax

Bij de vergadering van de Ledenraad en het bestuur van de vereniging Ajax, waarbij de voltallige Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax aanwezig was, is vastgesteld dat er sprake is van een vertrouwensbreuk tussen Johan Cruijff enerzijds en Steven ten Have, Edgar Davids, Marjan Olfers en Paul Römer anderzijds. Cruijff heeft tijdens de vergadering laten weten niet bereid te zijn mee te willen werken aan een herstel van deze breuk.

Dit heeft feitelijk en formeel geen consequenties voor het functioneren van de RvC.

Tevens heeft het huidige bestuur van de vereniging Ajax, Uri Coronel, Joop Krant en Cor van Eijden, besloten met ingang van morgen, maandag 21 november 2011, hun functie als bestuurslid van de vereniging Ajax formeel neer te leggen. Zij maakten op 30 maart 2011 reeds bekend hun functie ter beschikking te zullen stellen. Bij de eerstvolgende vergadering van de Ledenraad worden nieuwe (interim-)bestuursleden van de vereniging benoemd.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Johan Cruijff arriveerde zondagochtend, net als de overige RvC-leden, in de Amsterdam ArenA. Johan Cruijff arriveerde zondagochtend, net als de overige RvC-leden, in de Amsterdam ArenA.
Rob Been jr. (voorzitter Ledenraad) en Uri Coronel (voorzitter vereniging) spreken de pers toe. Rob Been jr. (voorzitter Ledenraad) en Uri Coronel (voorzitter vereniging) spreken de pers toe.
Aan het einde van de middag werd de pers bijgepraat. Aan het einde van de middag werd de pers bijgepraat.
Johan Cruijff sprak buiten op het ArenA-dek met de pers. Johan Cruijff sprak buiten op het ArenA-dek met de pers.