Menu
Brøndby bereidt zich voor in ArenA

Brøndby bereidt zich voor in ArenA

Brøndby-coach Michael Laudrup zette dinsdagavond even na 18:00 uur voet op vetrouwde bodem. De oud-Ajacied trainde met zijn ploeg in het stadion om zich voor te bereiden op het belangrijke voorrondeduel in de Champions League van woensdag.

Laudrup keerde na zeven jaar weer terug in het Ajax-stadion. De Deen kwam in het seizoen 1997-1998 over van het Japanse Vissel Kobe om onder trainer Morten Olsen voor Ajax te spelen. Als landskampioen en als bekerwinnaar verliet Laudrup aan het einde van datzelfde seizoen de ArenA. ,,Ik vond het een eer om voor deze club te spelen. Het doet me goed om weer terug te zijn in dit stadion. En het veld is er ook nog eens beter op geworden door de jaren", grapte de ontspannen coach, die als trainer van Brøndby vorig seizoen ook al eens terug was in het Barcelona-stadion, Nou Camp. ,,Alleen in het Santiago Bernabéu en Delle Alpi ben ik niet meer teruggeweest", refereerde Michael Laudrup naar de clubs, Real Madrid en Juventus, waarvoor hij ooit speelde.

De herrinneringen maakten op de informele persbijeenkomst langs het veld in de Arena al snel plaats voor de analyse op de wedstrijd van morgen. Brøndby is met de voltallige selectie naar Amsterdam afgereisd. Ook de spelers Ankergren, Rytter, Daugaard, Skoubo en Jørgensen, die vorige week nog geblesseerd waren, zijn met het team meegegaan. ,,Maar het is nog niet zeker of ik over iedereen kan beschikken. Dat bekijken we na deze training", aldus Laudrup.

Brøndby won afgelopen zondag in de Deense competitie van het als zevende geplaatste Nordsjaelland. De club uit Kopenhagen won met 2-1 door doelpunten van Lorentzen en voormalig Feyenoorder Johan Elmander, die zes minuten voor het einde de winnende treffer maakte.

De overwinning in de laatste minuten van de wedstrijd lijkt het Brøndby van Michael Laudrup te typeren. Ook afgaande op de eerste wedstrijd tegen Ajax behaalt de ploeg zijn overwinningen vooral met fysiek sterk voetbal. De coach zelf ziet dit echter anders. ,,Technisch zijn we in de Deense competitie een van de beste ploegen. We spelen daar voornamelijk op balbezit en zetten onze tegenstanders vaak vast. Maar als we dat tegen Ajax zouden proberen, dan verliezen we, want zij zijn technisch de betere ploeg. Daarom hebben we in de eerste wedstrijd anders gespeeld. We hebben vooral gebruik gemaakt van onze twee sterke spitsen voorin", analyseerde Laudrup.

De coach ziet Ajax, na het 2-2 gelijkspel van twee weken geleden, als favoriet. ,,Maar we hebben wel degelijk een kans om door te gaan. Ik denk alleen dat we zeker twee keer moeten scoren, want Ajax maakt in een thuiswedstrijd vrijwel altijd een doelpunt. Verder verwacht ik dat Ajax in het eigen stadion nog aanvallender zal spelen. Dat schept mogelijkheden voor ons. En we zijn sowieso geen ploeg die met acht man in het eigen strafschopgebied verdedigt. Als we de drie of vier kansen die we zeker krijgen, maken dan zijn we door."