Menu

Brugge bereidt zich rustig voor

Na de persconferentie van trainer Trond Sollied trainde Club Brugge in het stadion van Ajax. In plaats van het geplande uur, stonden de Belgen bijna anderhalf uur op het gras in de Arena. Brugge speelde partijtjes, werkte af op doel en nam de standaardsituaties nog eens door.

Na een flinke warming-up werd de groep in tweeën verdeeld voor een paar partijtjes op een klein veldje. Na het eerste partijtje werd er even een beetje uitgelopen, om vervolgens weer aan een nieuwe te beginnen. Dat gebeurde zo'n drie keer. Vervolgens zetten de Belgen zich aan een oefening waarbij strak gepasst moest worden op de medespeler.

Na een oefeningen waarbij voorzetten van zowel de linker- als de rechterkant moesten worden afgerond, werd overgegaan op een partij op driekwart van het veld. Veel ballen werden hoog voor gegeven, en dat was gezien de lengte van zo ongeveer elke Club-Bruggespeler geen onlogische keuze. Keeper Dany Verlinden is met zijn 1.75 meter de kleinste van het stel, omdat Alin Stoica, die een centimeter kleiner is, is achtergebleven in Brugge. Verder zijn alleen Josip Simic en en Birger van de Ven onder de 1.80 meter.

Het meest opvallend aan de training was eigenlijk dat de Belgen zo rustig waren. Er werd nauwelijks geschreeuwd, de duels waren niet bijzonder scherp en Sollied greep weinig in. Omdat Club Brugge ook nog eens in een geheel grijs tenue trainde, werd het team door een aantal toeschouwers al snel vergeleken met de spreekwoordelijke grijze muis. Misschien wilde Sollied wel op deze manier de aanwezige pers zand in de ogen strooien. Of dat zo is, zal woensdagavond blijken. Duidelijk is dat de Belgen wel meer lengte mogen hebben, in technisch opzicht doet Ajax in geen geval onder voor de Bruggelingen. Althans, zo was uit de training van dinsdag te concluderen.

Naast Alin Stoica, zijn Sandy Martens en Andrés Mendoza niet meegereisd naar Amsterdam vanwege een schorsing. Of Olivier De Cock en David Rozehnal inzetbaar zijn, wordt woensdagochtend bepaald.