Menu

Bruins Slot ziet Inter winnen van Reggina

Tonny Bruins Slot was namens de technische staf van Ajax zondagmiddag getuige van de laatste competitiewedstrijd van Inter voor de Champions League-kraker tegen Ajax. De Ajax-spion zag dat Inter een 0-1 voorsprong lang koesterde, in de slotminuut nog een tegengoal incasseerde maar uiteindelijk wel met 1-2 won.

Inter reisde voor de eerste uitwedstrijd van het seizoen af naar Reggina zonder Emre en Conceicao. De Turk en de Portugees kampten op de training voorafgaande aan het duel met blessures. Over hun conditie en of zij woensdag wel inzetbaar zijn, was bij Bruins Slot niets bekend. ,,Vandaag konden ze in ieder geval niet worden gebruikt", wist Bruins Slot.

Desondanks stond er een meer dan modale Europese topclub op het veld bij Reggina en al in de zesde minuut schoot Vieri met een prachtige volley Inter langs de thuisploeg, 0-1. ,,Het gevaar van Inter is dat ze vanuit het niets een goal kunnen maken. Zo was het in deze wedstrijd ook. Vieri bewees dat met zijn goal terwijl Reggina eigenlijk de ploeg was die het spel bepaalde."

Daarna domineerde Inter en kreeg het de betere kansen, maar in het slotkwartier van de wedstrijd vocht Reggina zich dapper terug. ,,Zij kwamen in de laatste fase opzetten, mede door het fanatisme van het thuispubliek."

Het leek niet te baten tot de scheidsrechter in de 90e minuut naar de stip wees: Cannavaro - geschorst voor de wedstrijd tegen Ajax - werkte Rastelli tegen de grond en Nakamura maakt gelijk. Tien minuten eerder was keeper Toldo al gered door de paal na een schot van Leon.

De ploeg van Cuper ging echter toch met de volle winst terug naar Milaan. Invaller Crespo bediende Recoba met een mooie pass en in blessuretijd schoot de Uruguayaan Inter naar de overwinning, 1-2. ,,En ook die goal was verrassend", vond Bruins Slot. ,,Dit resultaat zal voor Inter een ruggensteuntje zijn op weg naar woensdag. Ze zijn blij met de overwinning. Je moet ook niet vergeten dat het voor Inter een grote omschakeling is, want dinsdag speelden ze nog bij een paar graden boven nul in Noorwegen en nu was het met een graad of 30 flink benauwd. Maar de ene wedstrijd is de andere niet en de Italiaanse competitie is de Champions League niet. Er worden verschillende systemen en speelstijlen gehanteerd."

Waar moet Ajax voor waken? ,,Voor het feit dat Inter als ploeg niet goed hoeft te voetballen om een goal te kunnen maken!", is de stellige mening van Bruins Slot vanuit Italië.

Inter (4-4-2): Toldo ; J.Zanetti , Cannavaro , Materazzi , Coco ; Okan (69. Vivas), Di Biagio , Almeyda , Morfeo (66. Dalmat) ; Recoba , Vieri (64. Crespo)