Menu
Bruno Silva geeft @ntwoord

Bruno Silva geeft @ntwoord

Via een e-mail aan de website van Ajax konden supporters een vraag stellen aan Bruno Silva. De Uruguayaanse verdediger vertelt onder meer over zijn transfer naar Ajax, het spelen in de Klassieker en waar hij ooit nog hoopt te spelen.

Hoe zijn de eerste weken bij Ajax gegaan?
Michiel de Koster, IJsselstein
,,Goed. Ineens had ik nieuwe collega’s en kwam ik in een nieuwe groep. Maar ik ben snel in het team opgenomen. Het helpt dat er veel Spaanstalige jongens in de selectie zitten, zoals Gabri, Perez, Luque en Urzaiz. En met Leonardo kan ik ook Portugees spreken. Daarbij heb ik anderhalf jaar Nederlandse les en ik spreek de taal steeds beter."

Is het verhaal rondom jouw transfer van FC Groningen naar Ajax echt zo gelopen? Of is de waarheid een klein beetje verdraaid?
Tim van Duijn, Katwijk
,,Ik was in Uruguay toen ik hoorde dat er concrete interesse voor me was. Ik vond het een goede kans, en ik dacht dat het geen probleem zou opleveren. In een gesprek met de directeur van FC Groningen, Hans Nijland, kreeg ik echter te horen dat, hoewel ze mij best begrepen, ze me niet wilden laten gaan. Maar ik ben 27 jaar, heb tweeënhalf jaar hard gewerkt voor FC Groningen en zat nu met mijn hoofd al bij een overgang naar Ajax. Ik heb gesproken met trainer Ron Jans en hem uitgelegd dat ik echt graag naar Ajax wilde. Hij begreep me wel en van hem mocht ik van de training wegblijven. Daarna kwamen er allerlei verhalen naar buiten. Maar ik sms voor de wedstrijd nog steeds met Ron Jans, met mijn voormalige ploeggenoten en we wensen elkaar succes. Ik begrijp dat mijn vertrek niet leuk was voor de supporters van FC Groningen en ik hoop dat zij ook mij begrijpen. Ik heb altijd mijn uiterste best gedaan voor Groningen. Als we op 13 april bij Groningen spelen, hoop ik dat de mensen mij niet uitfluiten. Ik zal hen nooit vergeten en hopelijk zij mijn werk daar ook niet."

Hoe bevalt het je in Amsterdam? En in de Arena?
Robbert van Ravenhorst, Lunteren
,,Amsterdam is een leuke stad. Wel heel anders dan Groningen. Ik ben momenteel op zoek naar een appartement. De ArenA vind ik in één woord fantastisch."

Zie jij in Ajax een club die zich weer kan gaan meten op Europees niveau?
Danny Binnendijk, Bodegraven
,,Natuurlijk. We hebben een goede selectie en we spelen alleen nog maar voor de titel. We moeten de stap naar de Champions League maken."

Geloof je nog in het kampioenschap?
Noud de Looijer, Schaijk
,,Jazeker, er zijn nog elf wedstrijden te spelen. We moeten nog tegen PSV, maar we moeten het per wedstrijd bekijken, ons werk doen en afwachten."

Denk je dat je met je land Uruguay meegaat naar het WK in Zuid-Afrika?
Daan Slaats, Vught
,,Dat hoop ik wel. Uruguay heeft een goede ploeg. Het is wel moeilijk om je te kwalificeren in Zuid-Amerika, want Brazilië en Argentinië steken er bovenuit en de rest is ongeveer gelijkwaardig. Ik heb nu drie officiële interlands gespeeld en ik verwacht dat als ik het goed doe bij Ajax, ik vaker een kans krijg."

Waarom ben jij eigenlijk verdediger geworden en geen middenvelder of aanvaller?
Juna Aardenburg, Curaçao
,,In Uruguay speelde ik ook vaak rechtshalf. Ik ben echter naar Nederland gehaald als rechtsback en dat ging meteen goed. Iedere jonge voetballer loopt het liefst met nummer 9 op z’n rug, maar mij bevalt deze positie prima."

Hoe was het om je eerste Klassieker te spelen? En hoe vond je dat het ging?
Marciano Bos, Zaandam
,,Het was een heel speciale entourage. Die wedstrijd moésten wij winnen, voor de supporters en voor onszelf. Het was fantastisch."

Door welke profclub werd jij het eerst ontdekt? En hoe oud was je toen?
Robin Hoekstra, Velserbroek
,,Mijn eerste profclub was Danubio. Daar heb ik gespeeld vanaf mijn 17de jaar. Voor die tijd speelde ik bij een amateurclub in mijn staat, Melo Wanderers."

Wat was in je jeugd jouw favoriete Nederlandse club?
Twan van Happen, Soerendonk
,,Die had ik niet echt. Wel kende ik de namen van Ajax, PSV en Feyenoord."

Vind je bij Ajax voetballen makkelijker dan bij je oude club FC Groningen?
Jip Maathuis, Enschede
,,Dat kan ik nog niet zeggen. Het is wel zo dat je bij Ajax elke zondag moét winnen."

Heb je het naar je zin bij Ajax en wie is je beste vriend bij Ajax?
Steffen Haagsma, Zeewolde
,,Ik heb het zeker naar mijn zin. Mijn beste vriend is natuurlijk Luis. Ik speelde een jaar bij FC Groningen toen hij daar kwam spelen, en bij Ajax was hij er eerst."

Waar zou je nog wel ooit willen voetballen? En waarom?
Simon Coolen, Mierlo
,,Eerst richt ik me helemaal op Ajax; ik wil hier goed spelen en prijzen winnen. Maar ik zou ooit wel eens in de Braziliaanse competitie willen spelen, dat vind ik een fantastische competitie. De staat waar ik woonde in Uruguay grenst ook aan Brazilië."