Menu
Bruno Silva voelt zich thuis bij Ajax

Bruno Silva voelt zich thuis bij Ajax

Bruno Silva kwam pas na de winterstop bij Ajax, maar voetbalt of hij al jaren bij het team hoort. Het lijkt wel elke week beter te gaan en in het komende tweeluik met FC Twente moet de kroon op het werk worden gezet.

Maar dat winnen van FC Twente makkelijker is gezegd dan gedaan, bewijzen de eerdere uitslagen van dit seizoen tegen de Tukkers. In Amsterdam werd met 2-2 gelijkgespeeld en in Enschede werd er zelfs met 2-1 verloren. ,,Ja, Twente heeft een sterk team”, bevestigt Silva, die met FC Groningen in de eerste competitiehelft wél van Twente wist te winnen. ,,Ze spelen al lange tijd samen en dat kan je merken. Bovendien hebben ze een goed middenveld en ook sterke buitenspelers. Ik vind ze sterk in balbezit en ze kiezen vaak de juiste momenten om de passes te versturen.”

In Enschede leidde de sterkte van FC Twente eind maart tot een 2-1-nederlaag voor Ajax. ,,Wij speelden in de eerste helft niet goed”, herinnert de Uruguyaan zich. ,,In de tweede helft ging het wel beter, maar kregen we niet veel kansen. In de laatste seconden werd het 2-1 voor Twente. Het was geen goede wedstrijd voor ons. Dat kan en moet beter. Zelf heb ik van die wedstrijd geleerd dat we achterin meer ruimte moeten maken om voetballend op te bouwen. We hanteerden veel te snel de lange bal. Voetballen is onze kracht, dat moeten we proberen te doen.”

Silva beweegt zich ontspannen tussen de Ajacieden. De Zuid-Amerikaan is pas enkele maanden in Amsterdam actief, maar dat zie je niet meer aan hem af. ,,Het voelt zo goed om hier te zijn”, beaamt de rechtsback. ,,Iedereen gaf mij een warm ontvangst en ook het publiek zong al snel mijn naam. Dat deed mij goed. Ik ben blij dat ze tevreden over mij zijn. Zelf ben ik ook wel tevreden, maar het kan altijd beter. Ik denk dat ik iets beter speel, dan bij Groningen. Maar dat komt vooral door Luis Suarez die hier speelt. We hoeven elkaar maar in de ogen te kijken en we weten van elkaar wat we gaan doen. Met Kenneth Perez heb ik dat nu ook. Hij weet zonder te kijken wanneer ik naar voren ga.”

,,Ik voel zelf ook dat het elke week beter gaat. De eerste twee duels die ik voor Ajax speelde gingen nog niet zo goed. Ik haalde nog niet mijn niveau, maar het gaat steeds beter. Daarom is het best jammer dat het seizoen nog maar twee wedstrijden duurt. Dat we het kampioenschap misten, was een grote teleurstelling, maar die pijn is nu wel minder. We moeten nu zorgen dat we de Champions League halen. Twente en Ajax zitten dicht bij elkaar qua niveau, maar in 180 minuten moet Ajax toch de betere zijn. De situatie met die verloren wedstrijd in Enschede is nu anders. Toen namen we alle risico’s omdat we niets hadden aan een gelijkspel. Dat zal morgen anders zijn. 1-1 is op zich ook niet slecht, maar we gaan voor de winst, want ik wil toch altijd winnen hoor!”

Nadat Silva de laatste duels van het seizoen met Ajax heeft gespeeld, oefent hij met het nationale team van Uruguay tegen Turkije en Noorwegen. In juni speelt zijn land twee kwalificatieduels. De selectie voor die wedstrijden tegen Venezuela en Peru is nog onbekend. De laatste keren was Silva er niet bij. ,,Ik heb sterke concurrentie. De ene speelt bij Real Zaragoza en de andere bij Benfica.” Maar ook zonder die selectie is het seizoen voor Silva al geslaagd. De overstap van Groningen naar Ajax is hem goed bevallen en door alle positieve reacties is Silva, net als zijn hele familie, stiekem ook wel trots op zichzelf.

Juich Ajax naar de voorronde van de Champions League!
Kijk hier voor de kaartverkoop voor de returnwedstrijd in de play-offs Ajax – FC Twente >>