Menu

Buitenlandse Ajacieden zegevieren

Vijf Ajax-internationals kwamen afgelopen weekend in actie voor hun nationale ploeg. Niemand veloor. Nikos Machlas was de enige die genoegen moest nemen met een gelijkspel tegen Engeland. Rafael van der Vaart kwam zelfs voor twee vertegenwoordigende teams in actie. Vrijdagavond speelde hij de eerste helft met Jong Oranje, zaterdagavond viel hij in bij het A-team van Oranje.

Rafael van der Vaart had het dit weekend druk met Oranje. Nadat hij vrijdagavond speelde met Jong Oranje moest hij zich melden in Hoenderloo. Bondscoach Louis van Gaal riep hem op als vervanger van de geblesseerde Petta. Van der Vaart viel in de 66ste minuut in voor Sikora. Met Jong Oranje won Van der Vaart met 1-0 van Jong Slovenië, met Oranje verloeg de Ajacied Andorra met 4-0. Jong Oranje heeft zich geplaatst voor de play-offs voor het EK, Oranje wist zich niet te kwalificeren voor het WK.

Zlatan speelde zijn tweede wedstrijd met de A-selectie van Zweden en scoorde zijn eerste doelpunt. Drie minuten nadat hij het veld in was gekomen voor Allbåck, schreef hij de 3-0 op zijn naam. Met deze cijfers won Zweden van Azerbeidzjan. Zweden had zich al gekwalificeerd voor de eindronde van het WK in 2002.

John O'Brien wist zich met de Verenigde Staten als tweede in de groep te plaatsen voor het WK. De Amerikanen wonnen met 2-1 van Jamaica. John O'Brien speelde de hele wedstrijd. Coach Bruce Arena was erg tevreden over de Ajacied: "Hij heeft een geweldige wedstrijd gespeeld vandaag. 'He got us going'".

André Bergdølmo was eveneens succesvol met Noorwegen. De Scandinavische equipe won met 4-1 van Armenië. Bergdølmo speelde de hele wedstrijd. Noorwegen is als vierde geëindigd in poule 5 en gaat niet naar het WK.

Nikos Machlas speelde slechts enkele minuten voor de Griekse nationale ploeg. Vier minuten voor tijd viel hij in en kon niet verhelpen dat Griekenland twee punten liet liggen tegen Engeland. In blessuretijd kwamen de Engelsen langszij.