Menu

Buitentraining voor select gezelschap

Het grootste deel van de selectie bleef vrijdagmorgen binnen om een shuttle-run test te doen. Slechts vijf spelers en drie keepers kwamen naar het trainingsveld.

Jari Litmanen vergezelde de herstellende Tom Soetaers, Tomás Galásek, Anthony Obodai en John O'Brien naar buiten om even lekker met de bal bezig te zijn. René Wormhoudt zette het vijftal flink aan het werk, maar zorgde dat de oefeningen ook leuk waren.

Na verloop van tijd begaf Litmanen zich richting de doelmannen, die een erkend schutter nodig hadden om hun keeperskwaliteiten te kunnen testen.

Wil Coort werkte met zijn pupillen Bogdan Lobont, Maarten Stekelenburg en Sander Boschker ook een pittige training af. Want hoewel de doelmannen de shuttle-run test ontliepen - keepers moeten explosief zijn maar hebben geen enorm duurvermogen nodig - moest er natuurlijk wel arbeid verricht worden.

Bij de laatste oefening werd Litmanen ingeschakeld. Twee keepers oefenden hun lange trap en de derde moest proberen Litmanen, die aan het eind van de passes stond, het scoren te beletten.

Tevreden kwam Jari Litmanen het veld af. ,,Ik voel me goed'', zei de Fin. ,,Ik heb eerst een tijd met de herstellende spelers getraind en het laatste deel met de keepers. Was fijn om veel op het doel af te werken.''