Menu
Bulykin en Vermeer trainen apart

Bulykin en Vermeer trainen apart

De omstandigheden tijdens de training waren woensdag nagenoeg hetzelfde als een dag eerder. Opnieuw daalden er in de ochtenduren fikse regenbuien over São Paulo neer. Kenneth Vermeer kampt nog steeds met lichte spierklachten en trainde apart van de groep. Dmitry Bulykin keerde terug op het veld en trainde deels individueel met de fysio.

Het parkeerterrein van het trainingscomplex van Palmeiras stond woensdagochtend afgeladen vol met auto’s. De Braziliaanse media was massaal naar de speciale afscheidspersconferentie van keeper Marcos gekomen. De 38-jarige doelman heeft na twintig jaar zijn actieve loopbaan beëindigd en besluit dat alles met een ronkende afscheidsspeech op het trainingscentrum van de club waar hij zijn hele leven speelde.

In de schaduw van de afgeladen sporthal waar het eerbetoon van de doelman plaatsvond, begon Ajax even daarvoor aan dag 4 van het trainingskamp in Brazilië. Vijf spelers waren al ruim voor 9:00 uur present om een clinic voor medewerkers, relaties en prijswinnaars van Mongeral AEGON te geven. Davy Klaassen, Ruben Ligeon, Ricardo van Rhijn, Lorenzo Ebecilio en Jeroen Verhoeven kropen voor aanvang van de training even in de huid van trainer. Met een mix van oefeningen zetten ze samen met de technische staf de Braziliaanse deelnemers aan het werk.

Kenneth Vermeer trainde apart met de fysio. Kenneth Vermeer trainde apart met de fysio.

Na anderhalf uur was het vijftal zelf aan de beurt tijdens de eigen training. Na twee dagen gas geven werd er woensdag opnieuw wedstrijdgericht getraind. Drie dagen voor de afsluitende oefenwedstrijd tegen Palmeiras zag Frank de Boer zijn team weer een stapje dichter bij de ideale vorm komen. En nog steeds had De Boer de luxe van een bijna fitte groep aan de andere kant van de wereld. Bulykin maakte na anderhalve dag afwezigheid zijn rentree op het trainingsveld. De Rus trainde deels apart met de fysio Frank van Deursen om van zijn pijnlijke linkerenkel te herstellen.

Vermeer werd door collega-fysio Jos Kortekaas op de proef gesteld. De doelman kampt nog met de naweeën van lichte spierklachten en benutte de ochtend om aan zijn fitheid te werken. Even verderop klonk met regelmatig van de klok een applaus voor Marcos. De kans zit erin dat de voormalig keeper van het Braziliaans elftal zaterdag een paar minuten meedoet tegen Ajax. In dat geval lonkt voor Vermeer de mogelijkheid om na afloop van keeperstrui te wisselen. Al zullen er ongetwijfeld nog meer kapers op de kust zijn.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots

Eyong Enoh in duel met Siem de Jong. Eyong Enoh in duel met Siem de Jong.
Jongeling Ouasim Bouy beleeft een leerzame week in Brazilië. Jongeling Ouasim Bouy beleeft een leerzame week in Brazilië.