Menu
Bulykin in de spits tegen NAC

Bulykin in de spits tegen NAC

Dmitry Bulykin start zaterdagavond in de spits tegen NAC Breda. Frank de Boer kiest met de Rus voor een duidelijk aanspeelpunt voorin, zo liet hij vrijdagmiddag tijdens de persconferentie weten. Theo Janssen en Gregory van der Wiel ontbreken in Breda. Beide spelers kampen met liesklachten. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen keren terug in het centrum van de verdediging.

Ajax gaat tegen NAC op zoek naar de eerste overwinning van 2012. Na de nederlagen tegen Feyenoord en FC Utrecht en het gelijkspel tegen AZ wacht Ajax nog steeds op de eerste zege van het nieuwe jaar. ,,We hebben de afgelopen weken veel met elkaar gesproken. Tegen FC Utrecht hadden we ongeveer 70 procent balbezit, maar toch creëerden we nauwelijks kansen. Daarom zijn we druk met elkaar bezig geweest om een oplossing te zoeken. Om die reden start Dmitry Bulykin in de basis tegen NAC. Met hem in de punt van de aanval hopen we op meer vastigheid voorin. De buitenspelers zullen hem continu van voorzetten moeten voorzien.”

Uiteraard kwam ook de situatie buiten het veld ter sprake. Tijdens de persconferentie reageerde De Boer voor het eerst op het vertrek van de interim directeuren Martin Sturkenboom en Danny Blind en het aangekondigde aftreden van de Raad van Commissarissen. ,,Er is nu in ieder geval voor een duidelijke richting gekozen. Het is belangrijk dat er een bepaalde rust binnen de club komt. Hopelijk komen snel de juiste poppetjes op de juiste plek.” Over het vertrek van Blind zei De Boer: ,,Ik vind het heel jammer dat hij weg is bij Ajax. Hij heeft zich altijd voor honderd procent en met ziel en zaligheid voor de club ingezet. We hebben goed samengewerkt. Maar ik begrijp ook dat hij is vertrokken nu duidelijk is welke kant we opgaan. Hij had voor een andere richting gekozen. Daar heeft hij zijn conclusies aan verbonden.”

Dmitry Bulykin start zaterdagavond tegen NAC Breda in de basis. Dmitry Bulykin start zaterdagavond tegen NAC Breda in de basis.

Toby Alderweireld en Jan Vertonghen keren tegen NAC terug in het hart van de defensie. Alderweireld is hersteld van zijn hamstringblessure en Vertonghen keert terug van een schorsing. ,,Natuurlijk ben ik blij dat we weer over ons vaste duo achterin kunnen beschikken. Al moet ik zeggen dat hun vervangers het ook goed hebben gedaan. Met name Ricardo van Rhijn heeft de plek van Toby de afgelopen duels voortreffelijk ingevuld.”

Naast de langdurig uitgeschakelde Kolbeinn Sigthórsson zijn Gregory van der Wiel, Derk Boerrigter, Theo Janssen en Nicolai Boilesen nog niet inzetbaar. De Boer: ,,Voor Van der Wiel en Boerrigter geldt dat ze zelf moeten aangeven wanneer ze het gevoel hebben dat ze weer vrij kunnen spelen. Nicolai Boilesen moet eerst minuten in Jong Ajax maken. Helaas was de wedstrijd afgelopen maandag afgelast. In dat geval had hij anders misschien al op de bank kunnen zitten tegen NAC. Hopelijk gaat het maandag wel door. Anders gaan we misschien nog een oefenwedstrijd regelen zodat hij minuten kan maken.”

De Boer is zich ervan bewust dat de druk toeneemt nu er drie keer op rij niet is gewonnen in de Eredivisie. ,,Maar druk is er altijd. Daar had ik ook als speler mee te maken. En het is ook begrijpelijk dat de druk toeneemt als we in een mindere periode zitten. Bij slechte resultaten sluipt er ongemerkt toch wat angst in de ploeg. Wat dat betreft kunnen we een zege goed gebruiken. Een overwinning kan voor een ommekeer zorgen.”


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Voorspel de uitslag van NAC - Ajax bij Toto en win tot 70 x je inleg!