Menu
Bulykin: ‘Verschil tussen Ajax en Twente is groot’

Bulykin: ‘Verschil tussen Ajax en Twente is groot’

Voor Dmitry Bulykin (38) is Ajax - FC Twente een duel met een bijzonder tintje. De Russische oud-spits kwam uit voor beide clubs en kijkt terug op een mooie periode in Nederland. Ajax.nl sprak met hem over de wedstrijd, de Legends Cup en zijn toekomstplannen.

Hallo Dmitry, we zagen je laatst bij een indoortoernooi voor oud-proefvoetballers. Hoe was dat? 
,,De Legends Cup! Het was leuk om veel oude vrienden tegen te komen. Frank de Boer en Jari Litmanen zaten bij mij in het team en ook mannen als Francesco Totti en Hristo Stoichkov speelden mee."

,,Het nationale team van Rusland won voor de 10e keer op rij. Maar het is mooi om te zien dat alle spelers het voetballen niet zijn verleerd. We moesten in de strijd om het brons tegen het Duitsland van Kevin Kurányi. We wonnen met 10-7 en werden 3e. Een goed resultaat."

Winning bronze�� with team All Star beating Germany ���� 10-7. Always nice to beat the Germans ��@legendscup2018

Een bericht gedeeld door Frank de Boer (@frank150570) op

Hoe kijk je terug op jouw tijd bij Ajax?
,,Ajax is een topclub. Ik begon als wissel en moest de strijd aangaan met Kolbeinn Sigthorsson. Toen hij geblesseerd raakte kwam ik in de basis terecht. Ik was een ervaren man tussen de jonge spelers. Christian Eriksen, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen. Een prachtige lichting om van deel uit te maken."

,,Ik vond het leuk om met Eriksen te spelen. We hadden een klik met elkaar en zijn assists waren goed voor mij. Hij liet al bij Ajax zien dat hij een topvoetballer zou worden. Zijn kwaliteit en visie zijn ongelofelijk." 

,,Het landskampioenschap in 2012 was het mooiste moment bij de club. Ik weet nog goed dat het licht uitging en dat de fans naar ons schreeuwden. Het was ongelofelijk. Ajax heeft fantastische supporters en een geweldig stadion. Hier heb ik de beste tijd van mijn carrière gehad."

Hoe kijk je vooruit op het duel van zondag? 
,,Twente is helaas niet zo goed op dit moment. Ze hebben problemen en spelen in de onderste regionen. Ajax heeft daarentegen een heel sterk team. Ik denk daarom dat Ajax 3 punten gaat pakken. Het verschil tussen beide teams is op dit moment groot."

,,In mijn tijd bij Twente (2012-2013, red.) speelde er echt geweldige spelers. Nacer Chadli, Dusan Tadic en Leroy Fer waren ongelofelijk goed. Quincy Promes was jong en brak op dat moment door. Het was een goed team."

Bulykin neemt het als speler van Twente op tegen Ajax.
Bulykin neemt het als speler van Twente op tegen Ajax.

Wat zijn jouw toekomstplannen?
,,Ik werk op dit moment bij Lokomotiv Moskou en ben daarnaast actief als FIFA-ambassadeur. Ik help topspelers bij hun carrière naast het voetbal. Ik studeer nu en in de toekomst wil ik in het voetbal actief blijven. Ik ken het voetbal erg goed en wil de sport promoten. Op dit moment prefereer ik werken in de organisatie van een voetbalclub- of bond voor een carrière als coach." 

Heb je nog een boodschap aan de Ajax-fans?
,,Eens Ajacied, altijd Ajacied! Succes Ajax!"

Lees ook: De Ligt en Wöber terug in wedstrijdselectie voor duel met FC Twente

Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst