Menu
Bulykin wacht geduldig op zijn kans

Bulykin wacht geduldig op zijn kans

Ajax reist zaterdag af naar Brabant voor het lastige uitduel bij NAC Breda. In het Rat Verlegh Stadion krijgt Ajax de kans zich te revancheren voor de matige start van de tweede seizoenshelft. De huidige nummer zes van de Eredivisie moet winnen om uitzicht te behouden op de bovenste plaatsen. Ook Dmitry Bulykin weet wat Ajax in Breda te doen staat.

,,We moeten inderdaad winnen”, beaamt Dmitry Bulykin, die tegelijkertijd beseft dat een ’avondje NAC’ bepaald geen sinecure is. ,,Maar voor ons is iedere wedstrijd moeilijk omdat iedereen tegen Ajax altijd op en top is gemotiveerd.” Dat NAC tijdens avondwedstrijden extra wordt ondersteund door hun hartstochtelijke aanhang deert de 32-jarige aanvaller niet. ,,Ik houd juist van volle tribunes, want het is dan des te mooier om te winnen.”

Of Bulykin zaterdag aan spelen toekomt is de vraag. Toch weigert de 15-voudig Russisch international zich druk te maken om zijn huidige status als invaller. ,,Natuurlijk wil ik spelen en scoren, maar het is voor mij geen probleem om op de bank te zitten. Misschien is dat voor jonge spelers moeilijker te verteren. Ik weet wat ik kan en wat er van me wordt gevraagd. Ik ben in elk geval zeer gemotiveerd en wacht op mijn kans, want ik wil doelpunten maken voor Ajax.”

Bulykin in actie tijdens de Klassieker in De Kuip. Bulykin in actie tijdens de Klassieker in De Kuip.

Met assistent-trainer Dennis Bergkamp heeft Bulykin een mentor die prachtige treffers maakte op het allerhoogste niveau. ,,Het is leuk om de persoon te zien die vroeger mijn idool was”, steekt de Rus zijn bewondering voor de oud-speler van Ajax, Internazionale en Arsenal niet onder stoelen of banken. ,,Dat ik nu met hem samenwerk is fantastisch. Als de aanvallers apart trainen van de verdedigers houdt hij zich bezig met de aanvallers en legt hij kleine dingetjes uit. Wat dat betreft is het mooi om te trainen onder wereldberoemde ex-voetballers als Bergkamp en Frank de Boer.”

Ondanks een achterstand van acht punten op koploper PSV heeft Bulykin de titel nog niet definitief uit zijn hoofd gezet. ,,Als je er niet meer in gelooft kun je beter stoppen met voetballen. Daarom moeten we iedere wedstrijd gemotiveerd blijven.”

NAC Breda - Ajax begint zaterdag om 20.45 uur.

Competitieresultaten van de laatste vijf seizoenen:

2010/2011 NAC Breda - Ajax 0-3 (30-01-2011)
2009/2010 NAC Breda - Ajax 1-1 (17-01-2010)
2008/2009 NAC Breda - Ajax 0-3 (22-03-2009)
2007/2008 NAC Breda - Ajax 2-3 (24-02-2008)
2006/2007 NAC Breda - Ajax 1-2 (27-08-2006)

Tekst: Ajax.nl/Coen Heil
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst