Menu
Burnet en Castillion scoren voor Onder 19

Burnet en Castillion scoren voor Onder 19

Het Nederlands elftal voor spelers tot negentien jaar heeft ook zijn tweede wedstrijd op het EK-kwalificatietoernooi gewonnen. Na de kleine zege op Malta (1-0) was Cyprus zaterdag geen partij voor het elftal van bondscoach Wim van Zwam. Op Malta werd het maar liefst 5-1. Geoffrey Castillion en Lorenzo Burnet schaarden zich onder de doelpuntenmakers.

Halverwege de wedstrijd was de strijd bij een 3-0 tussenstand nagenoeg beslist. Castillion behoorde de eerste helft tot de doelpuntenmakers, Burnet was daarna trefzeker. Naast de twee trefzekere Ajacieden was ook hun clubgenoot Ricardo van Rhijn van de partij in het keurkorps van Van Zwam.

Omdat de Nederlanders nu al zijn verzekerd van de tweede plek in de poule, mag Onder 19 ook automatisch door naar de Eliteronde. De Eliteronde is een tweede en definitief kwalificatietoernooi. Cyprus verloor zijn eerste wedstrijd met 3-1 van Tsjechië. De wedstrijd die Nederland dinsdag tegen de Tsjechen speelt, doet er voor Oranje dus feitelijk niet meer toe.

Opstelling Nederland Onder 19:
Jeroen Zoet; Ricardo van Rhijn (66. Ties Evers), Bart Schenkeveld, Imad Najah, Lorenzo Burnet; Marten de Roon, Leandro Bacuna, Steven Berghuis (75. Davy Pröpper); Rajiv van La Parra, Geoffrey Castillion (46. Charlton Vicento), Jerson Cabral.