Menu
C1 eerste kampioen van de club

C1 eerste kampioen van de club

Ajax C1 weet hoe je een kampioenswedstrijd moet winnen. De ploeg van trainer Wim Kwakman won met 0-12 bij Go Ahead Eagles en is niet meer te achterhalen. De eerste kampioen van de jeugdopleiding is daarmee een feit.

Uiteraard waren er bloemen voor de C1 van Ajax na het behalen van het kampioenschap. Uiteraard waren er bloemen voor de C1 van Ajax na het behalen van het kampioenschap.

In Twello hielden de C1 zich in de eerste helft nog redelijk in, want met een ruststand van 0-3 was de machine nog niet op volle toeren geraakt. Dat maakten de kampioenen in de tweede helft meer dan goed, want met een eindstand van 0-12 bleef er van de tegenstander weinig over. En dus was Wim Kwakman, wiens initialen op de Toekomst onderhand staan voor Weer Kampioen, opnieuw met zijn team het beste van het seizoen. ,,Maar het gaat erom dat we spelers opleiden voor Ajax 1", aldus de succesvolle coach, die dit kampioenschap niet verrassend vond. ,,Het mocht ook wel hoor, want we hebben best een aardig groepje en in deze competitie staken we er met kop en schouders bovenuit."
De Ajacieden konden in de tweede helft doen wat ze wilden met Go Ahead. De Ajacieden konden in de tweede helft doen wat ze wilden met Go Ahead.

,,Wij spelen in de eerste klasse A en de eerste klasse B met Feyenoord, PSV, Utrecht en Sparta was wel wat sterker dan deze. In die klasse is Sparta kampioen geworden en tegen hen spelen we op 6 juni om het nationaal kampioenschap", weet Kwakman, die over de wedstrijd van zaterdag tegen Go Ahead ook nog kritisch kon zijn. ,,We waren veel beter, maar bij rust stond het pas 0-3. Ik had gezegd dat er na de rust minstens acht in moesten. Het werd 0-12."
Hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink spreekt de eerste kampioenen van dit seizoen toe. Hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink spreekt de eerste kampioenen van dit seizoen toe.