Menu
C1 fantatisch op dreef tegen Groningen

C1 fantatisch op dreef tegen Groningen

De openingsfase van deze wedstrijd was van Ajax-zijde niet goed. Waarschijnlijk lag dat aan de instelling. Nog steeds ongeslagen aan kop en elke week wordt vrij gemakkelijk gewonnen. Daar moeten we voor waken.

Ajax C1 - FC Groningen C1 (8-0)

Zoals gezegd in het begin speelde Ajax erg slordig. Verkeerde keuzes, vaak balverlies. Maar het moet gezegd worden, het was ook de verdienste van FC Groningen. Een fris spelende ploeg die ons goed vast wist te zetten. Ajax had het daar duidelijk moeilijk mee. Gelukkig kon Ajax in de 8e min. even onder het juk uitkomen. Een ingestudeerde hoekschop genomen door Matthijs de Ligt werd door Donyell Malen a la Zlatan met de hak ingetikt, 1-0.

Hierna kreeg Ajax enkele kansen maar wist niet tot scoren te komen. Groningen kreeg steeds meer moeite met ons spel. Vlak voor rust een mooie actie van Ché Nunnely op rechts. Hij wist met een voorzet Donyell Malen te bereiken die zijn tweede doelpunt maakte 2-0.

De tweede helft liet Ajax onder toeziend oog van Frank en Ronald de Boer zien hoe het hoort en hoe we graag willen spelen. Snelle combinaties en "one touch" voetbal leverde een mooi schouwspel op. De in het veld gekomen Rayan El Azrak stuurde al na één minuut na het fluitsignaal met een splijtende steekbal Donyell Malen weg die 3-0 scoorde. In de 47e min. wederom een assist van Ché Nunnely, dit keer op Justin Kluivert die zo graag wil scoren. Hij schoot de bal feilloos binnen, 4-0. Ook bij het vijfde doelpunt stond Rayan El Azrak aan de basis. Weer een fantastische bal tussen de Groningen-verdediging op Donyell Malen, die met een fraaie lob 5-0 scoorde.

De 6-0 was werkelijk een beauty! Justin Kluivert werd aan de linkerkant weggestuurd en gaf een perfecte voorzet die jawel weer hij, door Donyell Malen schitterend werd ingekopt!

Drie minuten later werd Rayan eigenlijk te hard ingespeeld maar hij wist de bal toch met gevoel bij Deabeas Owusu neer te leggen. Die gaf de bal op zijn beurt aan Donyell Malen. Met een wonderschone stift tilde hij de stand met een echte hattrick naar 7-0.

De koek was nog niet op want Ajax brak voor tijd snel uit via Justin Kluivert. Iedereen dacht wanneer gaat hij hem afspelen, maar nee. Met een fantastisch schot schoot hij de bal van de rand zestien meter binnen, 8-0.

Ajacied van de wedstrijd was deze week met maar liefst zes doelpunten; Donyell Malen

Ajax C1 - FC Groningen C1 (8-0)

1-0 (8') Malen (de Ligt)
2-0 (24') Malen (Nunnely)
3-0 (36') Malen (El Azrak)
4-0 (47') Kluivert (Nunnely)
5-0 (49') Malen (El Azrak)
6-0 (60') Malen (Kluivert)
7-0 (63') Malen (Owusu)
8-0 (69') Kluivert

Verslag: Rob Stol