Menu
C1 hervat competitie met minimale zege

C1 hervat competitie met minimale zege

Dit was de eerste officiële wedstrijd weer naar de winterstop. Alphense Boys was de enige ploeg waar Ajax C1 nog niet tegen had gespeeld. Bij Ajax twee ex-Boys in de gelederen en bij Alphense Boys een ex-Ajacied.

Ajax C1 - Alphense Boys C1 (1-0)

AB was duidelijk naar de Toekomst gekomen om zo min mogelijk doelpunten tegen te krijgen. Men zakte ver terug op eigen helft en schuwde duidelijk de duels niet. In de beginfase zag Justin Kluivert zijn kopbal, na een prima voorzet van Rayan el Azrak, rakelings over het AB doel gaan. Het was voor Ajax lastig om door de stugge verdediging van AB heen te komen. Ajax creëerde dan ook niet echt veel kansen. Het kwam zelfs goed weg vlak voor rust. Een snelle counter en een schot op het Ajax doel ging door de benen van Thijs te Duits heen maar trof gelukkig geen doel.

De tweede helft gaf eigenlijk eenzelfde beeld als de eerste helft. Een paar kleine kansjes maar geen doelpunten. In de 61 minuut was het wel raak. Een opkomende Lars Kramer stuurde Ché Nunnely weg. Hij gaf een voorzet die slecht verwerkt werd door de doelman, waarna de bal voor de voet van Donyell Malen viel en de bevrijdende en verdiende 1-0 mocht laten aantekenen.
Smetje op de wedstrijd was dat Justin Kluivert het veld voortijdig moest verlaten met een diepe vleeswond.

Ajax C1 - Alphense Boys C1 (1-0)

1-0 (61') Malen

Verslag: Rob Stol