Menu
C1 kan titel tegen Volendam binnen halen

C1 kan titel tegen Volendam binnen halen

Vandaag stond misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma en tevens de stap naar het kampioenschap. AZ was de tegenstander en stond voor deze wedstrijd op 12 punten achterstand. Een behoorlijk gat maar het kan raar lopen in het voetbal.

AZ C1 - Ajax C1 (0-3)

AZ begon heel fel aan de wedstrijd en zette Ajax flink onder druk. Ajax had daar vooral in de beginfase moeite mee. AZ was een aantal keren dichtbij een doelpunt maar dankzij goed verdedigen van Lars Kramer en enkele fraaie reddingen van Thijs te Duits bleef de schade beperkt. Na een kwartier was het Ajax die AZ het mes op de keel zette. AZ kwam niet onder de druk vandaan en dat resulteerde in enkele doelrijpe kansen met name door acties van Ché Nunnely.

Vlak voor rust was het Anderson Lopez die met een mooie actie Arie Halou bediende. Hij bedacht zich niet en schoot de verlossende treffer snoeihard in.

Na de thee was Thijs te Duits gelukkig meteen paraat want een gevaarlijk schot van een AZ-speler werd door hem met een katachtige reactie gestopt.

Vervolgens brak er een fase aan waarin er niet veel gebeurde. Het tempo was nog steeds erg hoog en de AZ spelers leken vermoeid te raken. In de 55e min stuurde Anderson Lopez Justin Kluivert weg maar hij zag geen kans om te scoren. 5 min. later was het de uitstekend ingevallen Deabeas Owusu die Ché Nunnely inspeelde. Hij draaide watervlug bij zijn tegenstander weg en schoot de bal meteen in de lange hoek. Een wonderschone treffer. Ajax had in de afgelopen fase echt kans op nog drie doelpunten meer alleen die bleven uit. Dat meeverdedigen door voorhoedespelers belangrijk kan zijn bleek wel. Ché Nunnely ver teruggezakt pikte een afgevallen bal op en ging er op de zijn bekende wijze razendsnel vandoor. Ché was niet meer bij te houden en gaf een prima steekbal op de meegelopen Justin Kluivert . Hij schoof de bal zeer beheerst binnen en zorgde voor een verdiende 0-3 overwinning. Weer een kippenvelmomentje. Na zijn doelpunt liep hij onmiddellijk naar de bondscoach van het “grote” Nederlands elftal om zijn feestje te vieren. Deze wedstrijd was dankzij het goede spel van Ajaxzijde van een zeer hoog niveau.

Ajacied van de wedstrijd: Ché Nunnely

AZ C1 - Ajax C1 (0-3)

0-1 (31') Halou (Lopez)
0-2 (60') Nunnely (Owusu)
0-3 (65') Kluivert (Nunnely)

Verslag: Rob Stol