Menu
C1 klopt titelhouder

C1 klopt titelhouder

AZ, vorige seizoen kampioen in de afdeling, begon sterk aan de wedstrijd.

Ajax C1 - AZ C1 (3-1)

Ajax werd flink onder druk gezet en daar hadden we duidelijk moeite mee. Veel verkeerde passes en balverlies was het resultaat. Het was eindelijk weer een tegenstander die Ajax C1 misschien pijn zou kunnen doen. In de 14e min. belandde een lange trap van Tijs te Duits bij Arie Halou die de bal over de uitkomende AZ-keeper (ex-Ajax) Bilal Bayazit lobte. Arie werd op een smerige manier getorpedeerd door de AZ-keeper. De bal werd echter van de doellijn gehaald door een Z- verdediger. Even leek het erop of Arie al na een kwartier het veld moest ruimen, maar hij kon toch doorspelen. Enkele minuten later veroverde Noah Lang de bal op het middenveld. Hij gaf de bal voor op Arie Halou, die de bal doorkopte op Ché Nunnely. Dat hij ook een linkerbeen heeft bleek, want hij haalde verwoestend uit en liet de 1-0 aantekenen. Door onachtzaamheid en een vleugje buitenspel, stond het twee minuten later alweer gelijk. Ruben Hoogenhoudt verspeelde de bal aan de zijlijn en ook nu deed een ex-Ajacied, bijna van zich spreken. Kick de Goede van AZ schoot de bal rakelings over het Ajax doel. Vlak voor de thee nam Ajax opnieuw de leiding. Noah Lang gaf een afgemeten strakke voorzet en bereikte Arie Halou. Hij stond helemaal vrij en schoot de bal beheerst binnen.

De tweede helft liet Ajax beter veldspel zien. Over en weer waren er kansen. In de 55e min. kwam Justin Kluivert in balbezit en zag in zijn ooghoek Gianni Jesurun opkomen. Justin gaf de bal mee en Gianni gaf een vlijmscherpe voorzet die door Donyell Malen uitstekende werd afgerond.

AZ kreeg nog enkele kansen maar wist niet meer tot scoren te komen. Al met al een aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken.

Ajax C1 - AZ C1 (3-1)

1-0 (18') Nunnely (Halou)
1-1 (20')
2-1 (34') Halou (Lang)
3-1 (55') Malen (Jesurun)

Verslag: Rob Stol