Menu
C1 maakt het verschil in de 2e helft

C1 maakt het verschil in de 2e helft

De weersomstandigheden van zaterdag waren niet ideaal om eens een mooie pot voetbal op de mat te leggen. Vooral in de polder waaide het hard. Ajax heeft dit seizoen veel moeite met winnen van Almere City.

Almere City FC C1 - Ajax C1 (0-3)

Gelukkig speelden we in het stadion waar de wind iets minder merkbaar leek te zijn. Vandaag waren we op Carel Eiting na eindelijk weer eens in onze oorspronkelijke samenstelling. Na het eerste fluitsignaal duurde het precies 10 minuten toen Mink Peeters zich moest laten vervangen wegens rugklachten. Almere City is een fysiek sterke ploeg die met counters probeert te scoren. De eerste helft speelde zich op het middenveld af waarbij er door beide ploegen nauwelijks kansen werden gecreëerd. Er werd rommelig gevoetbald en er was veel balverlies.

De tweede helft gaf wat Ajax betreft een heel ander beeld. Met de wind in de rug werd er bij vlagen best aardig gecombineerd. Dit resulteerde al snel in een schotkans van Darren Sidoel. In de 47e minuut onderschepte een alerte Zian Flemming een verkeerde pass van een Almere-verdediger en schoot de bal buiten bereik van de keeper bekeken in de verre hoek, 0-1. Even later een uitstekende combinatie waarbij Jizz Hornkamp Dani Koks op maat bediende. Zijn schot werd van de lijn gehaald. In de 59e minuut was het wel raak. Darren Sidoel opende met een fraaie lange trap op Javairo Dilrosun. Met enkele schijnbewegingen wist hij Kaij Sierhuis te vinden en met een ouderwetse punter was de 0-2 een feit. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam van Ramiz Zerrouki. Een afgeslagen hoekschop kwam voor zijn voet. Ramiz die vandaag een uitstekende partij speelde beloonde zichzelf door met een geweldige pegel de bal in de kruising te schieten. 0-3. Ajax kreeg hierna nog enkele kansen. Een slimme boogbal van Dani Koks belandde op het dak van het doel. Kaij Sierhuis wist niet te scoren na een uitstekende voorzet van Jizz Hornkamp anders had de score nog hoger uitgevallen. Eind april treffen we Almere City FC weer, maar dan in de halve finale van de beker......

Almere City FC C1 - Ajax C1 (0-3)

0-1 (47') Flemming
0-2 (59') Sierhuis (Dilrosun)
0-3 (65') Zerrouki