Menu
C1 naar bekerfinale in de Kuip

C1 naar bekerfinale in de Kuip

De uitslag doet een gemiddelde handbalwedstrijd vermoeden maar het was vandaag toch echt een bekerwedstrijd voetbal! Voor de vijfde keer dit seizoen stonden beide teams tegen over elkaar...

Ajax C1 - Almere City C1 (7-5)

Na het eerste fluitsignaal lag de bal al na 3 min. in het Ajax doel. Op een vrije trap van AC werd niet adequaat gereageerd. Ajax C1 heeft dit seizoen al een aantal malen laten zien dat zij zich niet door dergelijke tegenvallers uit het veld laat slaan en dat zij over een prima veerkracht blijken te beschikken.

Dat bleek ook want via een flitsende 1-2 combinatie tussen Kaj Sierhuis en Zian Flemming was het drie minuten later door een prachtige kopbal van Sierhuis alweer gelijk. Het scoreverloop was de eerste helft niet direct in het voordeel van Ajax. Kort na de gelijkmaker schoot Mink Peeters op aangeven van Mees de Wit rakelings over.

Een hele formele scheidsrechter legde de bal in de 11e min. op de stip. Deze strafschop werd benut. Carel Eiting die een sterke wedstrijd speelde zette vervolgens een aanval met een evenzo goed spelende Kay Sierhuis op. Laatstgenoemde scoorde met een mooie doelpunt de gelijkmaker. Ajax bleef domineren.

Even later veroverde Timothy Fosu-Mensa de bal en ging op avontuur. Met een bekeken pass met buitenkant rechtervoet lanceerde hij Che Nunnely. Deze bedacht zich geen moment maar zag zijn schot via de onderkant van de lat geen doel treffen. Opnieuw was het woord aan AC. Een lange bal werd niet goed beoordeeld en weer keek Ajax tegen een achterstand aan! De linksachter van AC had zijn handen vol aan Ajax kleine grote man Che Nunnely! Gebruikmakend van zijn snelheid legde hij de bal af op Kaij Sierhuis die de keeper omspeelde en een glaszuivere hattrick liet aantekenen.

Na de rust weer een heel dominerend Ajax. Dani Koks die inmiddels was ingebracht forceerde een hoekschop. Door hem zelf genomen vond hij het hoofd van de ook ingebrachte Dani de Wit welke op koele wijze scoorde. Hij maakte zijn belofte waar want vlak voor de wedstrijd had hij de trainer toevertrouwd “u kunt op me rekenen hoor”.

AC kwam 6 min later weer op gelijke hoogte.

In de 56e minuut kwam Zian Flemming op het middenveld in balbezit. Hij nam even zijn rust en dacht kom laat ik eens op doel schieten. Met een daverend schot van een meter of vijfentwintig liet hij de AC keeper het nakijken.

5 min. later was het weer Ajax nummer 7 oftewel Che Nunnely die met zijn snelheid doorbrak. Hij zorgde ervoor dat Dani de Wit zijn tweede treffer mocht noteren.

Tien minuten voor het einde werd Kenneth Aninkora ingebracht. Kenneth is langzaam op weg zijn oude niveau weer te halen. Een afgeslagen hoekschop van Dani Koks, viel prompt voor de voeten van Kenneth. Het was zijn eerste balcontact en zonder zich te bedenken schoot hij de bal snoeihard binnen. Fantastisch moment voor Kenneth maar ook voor de staf. Achteraf ook nog een belangrijk doelpunt want AC had nog een laatste stuiptrekking waarna de eindstand uiteindelijk in 7-5 is geëindigd.

Ajax C1 heeft het weer geflikt en speelt de bekerfinale waarschijnlijk op 9 mei 2013 in ………….de Kuip!

Ajax C1 - Almere City C1 (7-5)

0-1 (3')
1-1 (6') Sierhuis (Flemming)
1-2 (11') (pen.)
2-2 (16') Sierhuis (Eiting)
2-3 (23')
3-3 (28') Sierhuis (Nunnely)
4-3 (43') D. de Wit (Koks)
4-4 (49')
5-4 (56') Flemming
6-4 (61') D. de Wit (Nunnely)
7-4 (65') Aninkora
7-5 (69')

Verslag: Rob Stol

Vreugde bij Kenneth en de staf na zijn bevrijdende doelpunt Vreugde bij Kenneth en de staf na zijn bevrijdende doelpunt