Menu
C1 neemt geen gas terug na behalen titel

C1 neemt geen gas terug na behalen titel

Op dinsdag 1 april 2014 werd dan eindelijk het verdiende kampioenschap binnengehaald. Met 9-0 werd Almere City van de mat geblazen met als grote man aan Ajax-zijde Justin Kluivert.

Ajax C1 - sc Heerenveen C1 (7-0)

Vandaag moesten we weer over tot de orde van de dag. Heerenveen overhandige ons zeer sportief voor de wedstrijd een bos bloemen ter ere van het behaalde kampioenschap. Uit waren het dubbele cijfers. In de beginfase gaf Ajax meteen gas en creëerde direct al veel kansen. Dat bleef ook het hele wedstrijdbeeld. In de 11e min was het meteen raak. Een steekbal van Matthijs de Ligt werd ingeschoten door Anderson Lopez maar in eerste instantie gestopt, in de rebound maakte hij alsnog de 1-0. De 2-0 begon met een inworp van Gianni Jessurun op Anderson Lopez hij kaatste de bal op Justin Kluivert die de smaak te pakken heeft en scoorde. De 3-0 kwam ook van zijn voet. Een mooi schot in de draai op aangeven van “Vickie” van der Linde.
Voor de wedstrijd hadden we het over het collectief en “gunnen”gehad. Welnu de 4-0 was daar een mooi voorbeeld van. Via een vloeiende combinatie tussen Arie Halou en Anderson Lopez, mocht Lars “Hannibal Lecter” Kramer de bal in het doel schuiven. Lars speelde in verband met een gebroken neus met een speciaal voor hem gemaakt masker en had daar kennelijk geen last van.
5-0 was er ook weer eentje van gunnen. Via een kluts kwam de bal bij Arie Halou die de bal aflegde bij wie anders dan Anderson Lopez.
De wedstrijd was gespeeld en Ruben Hoogenhoudt werd vanaf de kant opgezweept om ook zijn goaltje mee te pakken.
De prima ingevallen Arquinio Bell brak door op rechts en liet één van zijn kwaliteiten zien namelijk zijn voorzet. De voorzet ging richting Ruben die hem voor het intikken had maar Anderson Lopez was hem net te snel af.!! 6-0
De 7-0 leek dan wel op naam van Ruben Hoogenhoudt te komen. Anderson Lopez kreeg een steekbal en gaf hem voor. Justin Kluivert kon er net niet bij en voordat de bal bij Ruben zou komen werd de bal door een verdediger van Heerenveen in eigen doel getikt.
Met drie doelpunten en een aantal assist was Ajacied van de wedstrijd: Anderson Lopez.

Ajax C1 - sc Heerenveen C1 (7-0)

1-0 (11') Lopez
2-0 (28') Kluivert (Lopez)
3-0 (34') Kluivert (van der Linde)
4-0 (35') Kramer (Lopez)
5-0 (45') Lopez (Halou)
6-0 (68') Lopez (Bell)
7-0 (70') E.d.

Verslag: Rob Stol