Menu
C1 sluit competitie winnend af

C1 sluit competitie winnend af

Voor de C1 het laatste competitieduel dit seizoen. Rest alleen nog de bekerwedstrijd tegen PSV en twee mooie toernooien.

Ajax C1 - sc Heerenveen C1 (5-0)

Voor de C1 het laatste competitieduel dit seizoen. Rest alleen nog de bekerwedstrijd tegen PSV en twee mooie toernooien.

Ajax begon erg sterk en kreeg meteen veel kansen. Al in de 3e min. had Kaij Sierhuis de 1-0 op zijn schoen na goed aangeven van Dani de Wit. Twee min. later weer een grote kans voor Dani Koks via een mooie combinatie met Noah Benninga. Dani Koks was vandaag een beetje ongelukkig met zijn schoten. Toch wist hij in de 11e min wel het net te vinden. Een afgeslagen bal kwam bij Koks terecht en hij bedacht zich geen moment en zette Ajax op een verdiende voorsprong. Ajax liet zeer verzorgd voetbal zien. One touch snelle combinaties waren een lust voor het oog. Als er balverlies was aan Ajax zijde dan zorgde het met grote druk vooruit verdedigen dat de bal binnen enkele seconden weer in bezit was. Dit tot grote wanhoop van Heerenveen, dat totaal niet aan voetballen toekwam.

In de 28e min. speelde Noah Benninga Kaij Sierhuis in. Deze draaide slim weg van zijn tegenstander en schoot de bal bekeken in met zijn linkerbeen.

Na rust stond de deur achterin wagenwijd open bij Heerenveen. Mink Peeters kreeg drie grote kansen op rij om de voorsprong uit te bouwen. Wat hem op trainen vaak heel goed af gaat lukte vandaag niet. Uw verslaggever kon de honderd procent kansen vanaf dat moment niet meer bij houden. Toch kon de 3-0 niet lang uitblijven. Mees de Wit die zijn directe tegenstander in de rust gewisseld zag worden, liet diens vervanger ook duizelen. Na een prachtige actie bediende hij Sierhuis die zijn tweede doelpunt liet aantekenen.

Minder moment in de wedstrijd was dat Kenneth Aninkora amper een paar minuten in het veld, geblesseerd raakte en er weer uit moest. Alle wissels waren inmiddels opgebruikt dus Ajax moest het verder met tien man doen. Nick Lim had het veld al eerder moeten ruimen, omdat hij naar later bleek dusdanig aan zijn pols geblesseerd was en niet verder kon spelen. Ajax speelde ook met tien man de wedstrijd gemakkelijk uit. Een prachtige vrije trap van Kaij Sierhuis, die de afgelopen weken aan de lopende band scoort, zorgde voor 4-0. Ook van Zian Flemming weten we dat hij een aardig schot in huis heeft. Hij bewees dat met een prachtig afstandschot.

Als het allemaal een beetje mee had gezeten dan was het een monsterscore geworden. In ieder geval een mooi resultaat als afsluiting van de competitie.

Ajax C1 - sc Heerenveen C1 (5-0)

1-0 (11') Koks
2-0 (28') Sierhuis (Benninga)
3-0 (45') Sierhuis (M. de Wit)
4-0 (55') Sierhuis
(Geen hattrick!)
5-0 (65') Flemming

Verslag: Rob Stol