Menu
C1 uiteindelijk simpel langs Volendam

C1 uiteindelijk simpel langs Volendam

Volendam, nummer twee op de ranglijst, was vandaag de tegenstander. In het knusse stadion van de hoofdmacht en onder prima omstandigheden, moest dit een mooie wedstrijd worden.

Volendam C1 - Ajax C1 (1-4)

Ajax begon echter niet goed. Rommelig en te gehaast. In de 10e minuut leed Ajax balverlies achterin. De snelle Volendam aanvallers waren er als de kippen bij om in eerste instantie op de lat te schieten en vervolgens in het Ajax-doel. Het doelpunt werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Kort hierna kreeg bewegende middenvelder Rayan el Azrak een kans maar botste ongelukkig tegen de Volendam-keeper op. Volendam met zoals gezegd twee zeer snelle aanvallers nam in de 15e min de leiding doordat er geen goede restverdediging stond.

Eigenlijk was dat meteen het keerpunt in de wedstrijd. Waar Volendam verzuimde afstand te nemen nam Ajax het initiatief over. In de 18e min gaf Noah van Geenen een prima dieptebal op Ché Nunnely. Met een afgemeten voorzet vond hij het hoofd van de kleinste man van het veld, Rayan el Azrak, die de bal schitterend inkopte. Echt een aanval uit het boekje. Tot aan de rust kregen Anderson Lopez, Noah Lang en Justin Kluivert enkele opgelegde kansen, maar een uitstekende Volendam-keeper wist de schade voor de thuisclub te beperken.

Drie min. na rust kreeg Volendam een onnodig weggeven vrije trap. Deze werd echter afgeslagen en opgepakt door Anderson Lopez die samen met Ché Nunnely aan een lange rush begon richting Volendam doel. Anderson behield het overzicht en legde de bal simpel op Ché die zich niet bedacht en de 1-2 inschoot.

Na rust kwam Volendam niet meer over de middenlijn. Ajax daarentegen kreeg zoveel kansen, ballen op de paal en op de lat. Het duurde echter nog even voordat Arie Halou, Donyell Malen bediende. Hij haalde uit met een snoeihard schot waar de Volendam-keeper geen antwoord op wist; 1-3. Vlak voor tijd gaf de opgekomen Gianni Jesurun een perfecte voorzet op Arie Halou die de bal wilde aannemen. Dat lukte half waarna de bal uit een rebound voor de voeten van Donyell Malen viel die de einduitslag op het scorebord bracht. 1-4!

Volendam C1 - Ajax C1 (1-4)

1-0 (15') Kaars
1-1 (18') el Azrak (Nunnely)
1-2 (38') Nunnely (Lopez)
1-3 (55') Malen (Halou)
1-4 (65') Malen

Verslag: Rob Stol