Menu
C1 verliest van defensief ADO

C1 verliest van defensief ADO

De voorlaatste competitiewedstrijd tegen de club uit de hofstad zou naar later bleek weer een lastige zijn. Een matig bespeelbaar veld en een fysiek sterke tegenstander maakte het voor Ajax lastig om goed positiespel te kunnen spelen.

ADO Den Haag C1 - Ajax C1 (1-0)

In de openingsfase kreeg Mees de Wit al direct een kans om Ajax op voorsprong te zetten. ADO die het zeker niet moest hebben van goed voetbal maar meer van kracht was een paar keer gevaarlijk. Stef Kennepohl die aan het eind van het seizoen Ajax verruilt voor Vitesse, stak vandaag in een bloedvorm. Mede dankzij hem bleef Ajax op de been! Dani Koks viel al na 20 min. uit met enkelblessure. Dani de Wit zag in de 22e minuut zijn voorzet via de lat terug het veld inkomen. Vlak voor rust was het weer Stef Kennepohl die met een fabelachtige redding de nul hield.

Na rust probeerde Ajax toch haar spel op te pakken. In een goede combinatie via Connor Blöte, en een voorzet van Mees de Wit, kopte Dani de Wit de bal rakelings over. In de 52e minuut zag Mink Peeters zijn vrije trap vanaf de rechterzijde voorlangs het doel van ADO gaan. Enkele minuten later leek Darren Sidoel een ADO aanval in de kiem te smoren. Hij werd voor het oog van alles en iedereen, behalve van de scheidsrechter gevloerd! De scheidsrechter liet doorspelen en de speler die koud in het veld stond schoot ADO naar een 1-0 voorsprong. Een minuut later scoorde Mink Peeters de gelijkmaker maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Onterechte nederlaag tegen een zeer defensieve tegenstander.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd tegen Heerenveen.

ADO Den Haag C1 - Ajax C1 (1-0)

1-0 (56')