Menu
C1 wederom te sterk voor Utrecht

C1 wederom te sterk voor Utrecht

Drie weken geleden wist Ajax zich ten koste van dit FC Utrecht te plaatsen voor de halve finale van de beker. Afgelopen zaterdag stond het competitieduel op het programma. Vier spelers van de C1 waren weer doorgeschoven naar de B2 en wij werden aangevuld met Matthijs de Ligt uit de C2.

FC Utrecht C1 - Ajax C1 (1-3)

De openingsfase van Ajax liet zeer goed positiespel zien. Ajax overtuigde met zijn soms vloeiende combinaties. Dat leverde dan ook twee goede kansen op via Kaj Sierhuis en Matthijs de Ligt. Daar bleef het helaas bij. In de 20ste minuut kwam de bal via een verre inworp van Deyovaiso Zeefuik bij Mink Peeters die zijn tegenstander met een simpele beweging kwijt was en Kaj Sierhuis in stelling bracht. Met een fraaie volley scoorde hij de terechte 0-1 voorsprong. Vijf minuten later hing de 0-2 in de lucht maar een goed keepende FC Utrecht-doelman voorkwam dat. Weer een minuut later scoorde de mee naar voren gekomen Ramiz Zerrouki met het hoofd. Dit doelpunt werd echter om onverklaarbare reden afgekeurd.

In de 31ste minuut dan toch de 0-2. Een voorzet van Dani de Wit werd door Mink Peeters ook zeer fraai afgerond. Op slag van rust kwam een afgeslagen hoekschop van Mink Peeters in een kluts voor de voeten van Jizz Hornkamp. Met een typisch “Jizz” doelpunt ging Ajax met 0-3 rusten.

In de rust had trainer Peter van der Veen gewaarschuwd voor een mogelijke tactiekwijziging van Utrecht in de tweede helft. Dat kwam gedeeltelijk uit. FC Utrecht moest iets forceren hetgeen betekende dat er meer druk op Ajax kwam. Hierdoor werd het spel aan Ajax-zijde rommeliger. Desondanks kreeg Ajax nog enkele mogelijkheden om de voorsprong nog verder uit te bouwen. Doelpunten bleven echter uit. FC Utrecht had in zijn gelederen twee zeer sterke buitenspelers die bijna de hele wedstrijd aan banden werden gelegd door onze solide spelende vleugelverdedigers. Een kwartier voor tijd viel dan toch de tegengoal via een mooie lob over keeper Jeffrey de Lange. 1-3 bij FC Utrecht is uiteraard een goed resultaat maar Ajax heeft zichzelf iets tekort gedaan door niet meer doelpunten te scoren.

FC Utrecht C1 - Ajax C1 (1-3)

0-1 20' Sierhuis (Peeters)
0-2 31' Peeters (D. de Wit)
0-3 35' Hornkamp
1-3 55'

Verslag: Rob Stol