Menu
C1 wint nipt van laagvlieger Twente

C1 wint nipt van laagvlieger Twente

De resultaten van het eerste elftal van FC Twente lijken ook door te sijpelen naar de jeugdafdeling. FC Twente C1 staat op de een na laatste plek en moet alle zeilen bijzetten om niet te degraderen.

Ajax C1 - FC Twente C1 (2-1)

Dus kwam Twente afgelopen zondag naar Amsterdam om een goed resultaat neer te zetten. De openingsfase was echter voor Ajax. Na 2 Minuten kreeg Ajax al een goede kans via een combinatie tussen Mees de Wit en Mink Peeters. We moesten nog even wachten tot de 4e minuut. Dani de Wit zette goed druk waardoor we via Connor Blöte een aanval konden opzetten. Hij wist met een slim pasje Mink Peeters te bereiken die op zijn beurt Mees de Wit in stelling bracht. Met een strak schot in de lange hoek tekende hij voor de 1-0 voorsprong. FC Twente speelde vanuit een gegroepeerde verdediging loerend op een counter. Dat gebeurde een paar keer wat in de 15e minuut resulteerde in de gelijkmaker. Tot de rust kreeg Ajax nog enkele kansen maar wist niet tot scoren te komen.

Na rust werd het spel van Ajax kant toch weer rommelig. Net als in de eerste helft was ook nu de eindpass vaak niet goed.

Maar in de 46e minuut brak Mink Peeters via de linkerflank door met een van zijn onnavolgbare passeerbewegingen. Een strakke voorzet op Dani de Wit die de bal beheerst inschoot bracht de 2-1 op het scorebord. Hierna nog enkele kansen maar geen doelpunten meer.

Ajax C1 - FC Twente C1 (2-1)

1-0 4' M. de Wit (Peeters)
1-1 15'
2-1 46' D. de Wit (Peeters)

Verslag: Rob Stol