Menu
C1 zet goede reeks voort

C1 zet goede reeks voort

Zoals reeds eerder benoemd weet Ajax C1 de afgelopen weken haar tegenstanders vrij makkelijk te verslaan met grote cijfers. Vandaag stond de club uit de hofstad op het programma. ADO heeft altijd fysiek sterke spelers en gaat tegen Ajax altijd tot het gaatje...

Ajax C1 - ADO Den Haag C1 (4-1)

De openingsfase was weer een kopie van de voorgaande wedstrijden! Al in de 2e min. ging de bal via Matthijs de Ligt naar de eindelijk in het Ajax-shirt debuterende Anderson Lopez die met een slimme steekbal Ché Nunnely wegstuurde. Hij ronde de snelle aanval keurig af. Even later was het Ché Nunnely die zich goed vrijspeelde maar iets te zelfzuchtig was en zijn doelpoging gekeerd zag worden. ADO liet zich niet imponeren door deze opening en was een aantal keren gevaarlijk voor het Ajax doel. ADO gaf veel druk en creëerde enkele kansen. Door uitstekend keeperswerk van Nigel Bouman kon Ajax zijn voorsprong behouden. Ajax C1 had de voorsprong zelfs uit kunnen bouwen echter Ché Nunnely zag zijn halve stiftbal, na een steekbal van Deabeas Owusu, net naast gaan.

Vlak voor rust stond Ajax onder druk en kreeg de bal niet meer weg. Door een ongelukkige handsbal in het eigen strafschopgebied, wees de scheidsrechter naar de stip waarna de strafschop werd ingeschoten.

Na de rust wat omzettingen. Achterin één op één en een aangepast middenveld, gaf een heel ander spelbeeld dan de eerste helft.

In de 40e min. zag Navajo Bakboord de inmiddels in het veld gekomen Arie Halou vertrekken. De bal werd echter verkeerd beoordeeld door een ADO verdediger die de bal in zijn eigen doel zag verdwijnen.

In de 60e min. liet Nigel Bouman zien hoe belangrijk het is dat de keeper mee doet. In eerste instantie stopte hij een schot van een ADO aanvaller. Door zijn snelle spelhervatting op Rayan el Azrak kwam de bal via Arie Halou bij Ché Nunnely. Hij rondde de snelle tegenaanval keurig af.

In de 65e min. werd een hoge bal door Ruben Hoogenhout goed beoordeeld en met een dropkick naar Justin Kluivert gespeeld. Hij gaf de bal voor en na enkele vreemde bewegingen wist Noah Lang in de draai de bal langs de ADO keeper te schieten.

In de laatste fase van de wedstrijd creëerde Ajax nog enkele 100% kansen maar deed zichzelf uiteindelijk tekort deed voor wat betreft de uitslag.

Ajax C1 - ADO Den Haag C1 (4-1)

1-0 (2') Nunnely (Lopez)
1-1 (30') (pen.)
2-1 (40') (e.d.)
3-1 (60') Nunnely (Halou)
4-1 (65') Lang (Kluivert)

Verslag: Rob Stol