Menu
'Cadeautje aan publiek gegeven'

'Cadeautje aan publiek gegeven'

Met een overtuigende 5-2-overwinning op Heerenveen boekte Ajax zijn twaalfde competitiezege van het seizoen. Frank de Boer was te spreken over het optreden van de Ajacieden. ,,Ondanks pakjesavond is het publiek in groten getale gekomen. Ik ben blij dat we ze een cadeautje hebben kunnen geven.”

De Boer en zijn collega Foppe de Haan waren het roerend eens: de overwinning van Ajax was meer dan terecht. ,,Hier valt niets op af te dingen”, sprak De Haan zaterdagavond. ,,Er was een groot verschil in technische vaardigheden. Als wij de bal hadden, gingen we ermee lopen. Ajax liet juist de bal het werk doen.”

De winnende trainer, De Boer, was logischerwijs content met de scoringsdrift van zijn ploeg. Hij roemde ook een ander aspect. ,,Ik vind dat de organisatie als we de bal niet hebben, goed staat. We kunnen tegenstanders bij de strot grijpen op de plekken waar we dat willen. Het betekent dat we minder hoeven te lopen. Dat scheelt weer energie.”

Een klein smetje was de wijze waarop de twee tegengoals tot stand kwamen. ,,Die tweede was wel heel makkelijk weggegeven en de eerste was ook een cadeautje.” En dan grijnzend: ,,Het blijft toch Sinterklaas, hè?”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst