Menu

Cadeautjes van wit

De basisspelers uit de wedstrijd tegen Vitesse kwamen vandaag niet naar buiten. Zij trainden binnen. Ruud Krol had voor de reserves wel een pittige partijvorm in petto. Een dag na de verjaardag van Ronald Koeman vond Krol dat er wel genoeg cadeautjes waren uitgedeeld. De ploeg met de witte hesjes kreeg er dan ook van langs.

Na de warming-up en de rondo mochten Tom de Mul, Nigel de Jong, de fitte Hatem Trabelsi en Sander Boschker het opnemen tegen Jelle van Damme, Victor Sikora, Anthony Obodai en Bogdan Lobont.

Aangejaagd door de altijd enthousiaste Krol vlogen de vonken er in de kleine ruimte af. De mandekking was kort en de duels fel. Eigenlijk lagen de krachtverschillen niet helemaal eerlijk, want Ibrahimovic wisselde tijdens de rustperiodes met Hatem Trabelsi. Maar dat was volgens Ruud Krol nog geen aanleiding om zo maar makkelijke doelunten weg te geven. ,,Korter wit, kom op, jullie geven cadeautjes weg!"

Geel won uiteindelijk en dat was naast de mooie passeerbewegingen van vooral Nigel de Jong ook de verdienste van de scherp keepende Bogdan Lobont. De Roemeen hield zondag de nul en lijkt weer helemaal terug. ,,Dat ik de nul heb gehouden is de verdienste van de hele ploeg en vooral van de verdediging. Die deed het zondag uitstekend. Natuurlijk is het een goed gevoel om de nul te houden, maar dat is niet alleen aan mij te danken, maar meer nog aan hun", analyseerde de Roemeen.

Naast het trainingsveld hadden enkele supporters de vlag al opgehangen. Voor het aanstaande kampioenschap...? Lobont: ,,We zijn er nog niet. Ik kijk elke keer slechts een wedstrijd vooruit."

De laatste keer dat Lobont kampioen werd, speelde hij met zijn maatje Cristian Chivu. De ex-Ajacied kon gisteren slechts een helft de topper tegen Lazio spelen. ,,Het duel werd na rust gestaakt. Ik volg Chivu op de voet en we bellen bijna dagelijks. Hij mist Ajax en Amsterdam best wel, omdat hij hier natuurlijk mooie momenten heeft meegemaakt."

Zonder Chivu maar met het nieuwe verdedigingduo Escude-Heitinga voor zich richt Lobont zich op de eerstvolgende wedstrijd in Alkmaar. ,,AZ uit is zeker geen makkelijke tegenstander!"