Menu
Calabro toont vorm op FUT Champions Cup 6 in Londen

Calabro toont vorm op FUT Champions Cup 6 in Londen

Joey Calabro was afgelopen weekend op dreef in Londen. Hier werd de FUT Champions Cup 6 georganiseerd waarin hij de laatste 8 bereikte. Via penalty’s werd de Amerikaan uiteindelijk ongelukkig uitgeschakeld door iBattleCat.

Op het nippertje door naar de zaterdag
Op vrijdag begon het avontuur van Calabro met de ‘Swiss round’, van zijn 5 wedstrijden moest Calabro er 3 winnen om verder te komen in het toernooi. De eSporter wist zijn eerste wedstrijd meteen overtuigend te winnen maar verloor zijn 2e en 3e wedstrijd. De vierde pot tegen Tim Latka van Schalke 04 moest dus gewonnen worden, via penalty’s lukte dit. Uiteindelijk wist Calabro ook de beslissende 5e wedstrijd winnend af te sluiten waardoor hij zich plaatse voor de laatste 16 op zaterdag.

That stage... ��#GfinityArena pic.twitter.com/iuKNdCvUYx

— Ajax eSports (@AFCAjax_eSports) 5 april 2019

iBattleCat te sterk
In deze ronde was hij Daxe van Paris Saint Germain de baas waardoor de Ajacied doorstoomde naar de finales op zondag. Bij de laatste 8 moest Calabro het opnemen tegen iBattleCat. De eerste wedstrijd speelde Calabro erg sterk en won hij dan ook met 3-1, in de return was iBattleCat de sterkste met 2-0 waarna er niet meer gescoord werd in de verlenging. Bij de strafschoppenserie kreeg Calabro dé kans om de wedstrijd te beslissen maar miste hij. Uiteindelijk trok zijn tegenstander aan het langste eind en was het toernooi voorbij voor de Amerikaan.

PK Drama! @iBattleCat ���� (84) defeats @AjaxJoey94 ����(20) and secures at least a top 4⃣finish at the #FUTChampionsCup April! pic.twitter.com/LmCTONXnYP

— EA SPORTS FIFA Competitive Gaming (@EAFIFAesports) 7 april 2019

Al met al een succesvol toernooi voor Calabro, vooraf was een plaats bij de laatste 8 namelijk de doelstelling. Het uiteindelijke doel is plaatsing voor het WK, hiervoor moet hij bij de beste 16 van de wereld horen. Door deze prestatie is hij momenteel gestegen naar de 15e plek op de wereldranglijst en ligt de Ajacied dus op WK-koers. 

Lees ook: Hagebeuk en Van Uden geselecteerd voor eNations Cup

Tekst & beeld: Ajax.nl