Menu
Campbell neemt kijkje in Ajax-keuken

Campbell neemt kijkje in Ajax-keuken

Een verrassend gezicht bij de laatste training van Ajax voorafgaande aan het UEFA Champions Leagueduel met APOEL. Ineens dook Sol Campbell op aan de rand van het veld. De voormalig speler van onder andere Arsenal en Tottenham Hotspur is deze week op bezoek in het kader van zijn trainerscursus.

,,Deze week ben ik bij Ajax, maar ik ga nog naar andere clubs en kijk ook bij andere sporten”, zegt de 40-jarige Campbell. ,,Ik wil ook weten hoe het er bijvoorbeeld in het American Football aan toegaat.”

Achter hem is zijn voormalig Arsenal-ploeggenoot Dennis Bergkamp bezig met de training van Ajax 1. ,,Ik heb natuurlijk al even met Dennis gesproken, mijn contact met Ajax liep ook via hem. Ik hoop deze week ook nog even met Marc Overmars en Edwin van der Sar bij te praten. Het is interessant dat veel oud-spelers weer terug zijn bij Ajax in belangrijke functies. Ook daar probeer ik wat van te leren. Verder ben ik heel erg geïnteresseerd in de filosofie en de trainingsmethoden van Ajax. Jullie werken heel erg veel met individuele coaches. Dat is de toekomst, denk ik.”

Campbell is woensdagavond ook te gast bij Ajax - APOEL. De voormalig Engels international is er van overtuigd dat Ajax overwintering in Europa veilig kan stellen. ,,Natuurlijk. Jullie zijn beter, je moet gewoon vertrouwen in het team dat er staat. Ik ga vanavond ook nog bij jullie A-jeugd kijken trouwens.”

Over acht maanden hoopt hij zijn cursus afgerond te hebben. Wie weet zien we Campbell daarna weer terug in Amsterdam, misschien wel als hoofdtrainer van een tegenstander van Ajax. Overigens is Campbell niet de enige prominent die deze week bij Ajax te vinden is. Voormalig Ajacied Ole Tobiasen is ook op bezoek, mede vanwege de Deense trainerscursus die hij volgt.

Tekst en foto: Ajax.nl

Sol Campbell (links) en Ole Tobiasen (rechts) zijn in het kader van hun trainerscursus op bezoek bij Ajax. Sol Campbell (links) en Ole Tobiasen (rechts) zijn in het kader van hun trainerscursus op bezoek bij Ajax.